AcasăNews"Baietii destepti", paguba de 1,3 miliarde de euro la Hidroelectrica

„Baietii destepti”, paguba de 1,3 miliarde de euro la Hidroelectrica

Intrarea in insolventa a Hidroelectrica scoate zilnic la iveala noi niveluri ale jafului la care a fost supusa compania. Pierderile din contractele cu „baietii destepti” se ridica la peste 4,5 miliarde de lei (1,3 miliarde de euro).

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca pana la sfarsitul acestei luni, contractele bilaterale incheiate intre Hidroelectica si „baietii destepti” vor fi denuntate.

Ministrul Daniel Chitoiu a avertizat ca va denunta toate contractele cu „baietii destepti”

Chitoiu a precizat ca au avut loc negocieri repetate, dar beneficiarii contractelor de energie electrica ieftina nici nu vor sa auda de majorarea tarifelor. „Baietii destepti”  au contractat curent la pretul de circa 120-130 de lei/MWh, in conditiile in care costurile de productie se ridica la minimum 120 de lei/MWh. Totusi, intermediarii se opun renegocierii tarifelor. „Cu doua exceptii, toti au avut o pozitie refractara, nu au acceptat noile conditii de negociere, in sensul ca pretul de vanzare sa fie cel de pe bursa OPCOM si, de asemenea, nu au fost de acord cu reducerea cantitatilor si a duratei contractelor”, a spus Chitoiu. El a avertizat ca, daca „baietii destepti” nu vor ceda, contractele vor fi denuntate, iar de la 1 august 2012, singurul loc de vanzare a energiei va fi pe piata concurentiala OPCOM, unde tarifele sunt, in medie, de 220 lei/MWh.

Cine sunt „batosii”

Printre companiile care nu au fost de acord cu renegocierea (iar contractele au fost denuntate) se numara  Alpiq RomEnergie si Alpiq RomIndustries. Hidroelectrica mai poarta negocieri in acest moment doar cu Alro, Energy Holding, Elsid si Electrocarbon.

author avatar
Arpad Dobre
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger