AcasăNewsBaie de sange intr-o biserica afroamericana din Charleston

Baie de sange intr-o biserica afroamericana din Charleston

Noul carnagiu din Sud risca sa declanseze noi manifestatii de strada

Noua persoane au fost ucise, miercuri, de catre un barbat alb care a deschis focul intr-o biserica frecventata de comunitatea afroamericana din oras, a anuntat seful politiei locale, care a denuntat o ”crima rasista”.

Noul carnagiu din Sud risca sa declanseze noi manifestatii de strada

Agresorul, descris de catre autoritati ca un barbat de douazeci de ani, blond, purtand tricou, blugi si cizme, nu a fost inca identificat. Potrivit politiei, agresorul a stat alaturi de enoriasi timp de o ora inainte de a deschide focul. Sase femei si trei barbati au fost impuscati apoi, toti mortal. Opt dintre victime au fost gasite fara suflare la locul tragediei, in timp ce a noua a sucombat din cauza ranilor dupa ce a fost evacuata spre o unitate spitaliceasca, informeaza Reuters. O a zecea persoana a fost ranita. ”Este inimaginabil ca cineva, in societatea de astazi, poate intra intr-o biserica, atunci cand oamenii participa la rugaciune, si ucide astfel”, a declarat seful politiei din oras, Gregory Mullen. ”Singurul motiv pentru care o persoana poate intra intr-o biserica si ucide astfel oameni care se roaga este ura”, a estimat Joe Riley, primarul din Charleston, denuntind in fata presei un act ”intolerabil si incredibil”.

Pastorul parohiei se numara  printre victime

Intr-un mesaj pe Twitter, reverendul Al Sharpton, lider al unei asociatii newyorkeze pentru drepturi civice, a indicat ca pastorul parohiei, Clementa Pinckney, care este membru si al Senatului Carolinei de Sud, face parte din victime. Parohia este una din cele mai vechi si mai importante congregatii ale cetatenilor de culoare din Sud si din Statele Unite, fiind fondata la inceputul secolului XIX, biserica, ”Emanuel African Methodist Episcopal Church”, fiind construita in 1891. Impuscaturile s-au produs la ora 21, in centrul istoric din Charleston, a precizat politia. La ancheta politiei participa FBI si mai multe agentii federale, intre care si ATF (biroul insarcinat cu traficul de tutun, alcool si arme de foc). Jeb Bush, candidat la prezidentialele din 2016, si-a anulat mitingul electoral programat ieri la Charleston. Aceasta noua tragedie aminteste de atentatul cu bomba comis intr-o biserica afroamericana din Birmingham (Alabama) care a provocat moartea a patru adolescente, in septembrie 1963, care a alimentat manifestatii ulterioare pentru drepturile civice. In aprilie, un politist alb a ucis un barbat de culoare de 50 de ani cu opt focuri de arma in Charleston. Politistul a fost inculpat pentru crima.

 

author avatar
Arpad Dobre
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger