AcasăNewsBagati-l in seama pe Iohannis, ca nu mai scapam de el!

Bagati-l in seama pe Iohannis, ca nu mai scapam de el!

Politica e dominata de lehamite. Iohannis, de tupeu

Pana acum, pare ca nimeni nu a contabilizat derapajele presedintelui si, intr-un fel sau altul, sa ii acorde mai multa atentie. Nimeni nu are taria sa-i spuna de la obraz ca ar fi cazul sa plece si sa lase Romania sa-si vada de treaba ei. Rarele zvacniri de nemultumire arata ca palpaielile obosite ale unui opait gata sa se stinga. Politica a ajuns in cea mai urata faza de lehamite, cu vorbe putine si fapte si mai putine. Televiziunile care pana mai ieri il fierbeau la foc mic, acum merg cu piciorul pe frana sau, si mai nefericit, au schimbat macazul si te aiuresc de creieri cu parteneriatul strategic.

Politica e dominata de lehamite Iohannis de tupeu

Ziarele, cam tot pe acolo. E de ajuns sa vezi cat spatiu se acorda criticarii lui Iohannis, comparativ cu stirile inutile despre PNL, Ciolos, Basescu si inexistentul USR, ca sa iti dai seama de ce presedintele isi permite atat de multe.

Armata de lingai

Ultima lui aroganta, cu prezumtia de nevinovatie care functioneaza doar in justitie, nu si in politica, a mai aprins un pic valvataia, dar nu este de ajuns. Al doilea om din ALDE, Steluta Cataniciu, ii cere suspendarea, in numele partidului. Degeaba ii imputa incalcarea Constitutiei si a deciziilor CEDO. Reactia lui Iohannis am vazut-o cu toti. S-a dus sa inaugureze un resort privat de golf, ca dovada ca nu il intereseaza nimic. S-a inconjurat de o armata de ziaristi guduratori sau de lingai care sa se laude cu pozele, si cam atat. Iar astia nu ii vor spune niciodata ca e cazul sa plece. Ii vor canta in struna si il vor lauda, bucurosi ca le-a acordat o privire si un zambet de protocol. Sfidarea unei natiuni intregi ii vine ca o manusa si nimeni nu vrea sa bage de seama.

Legea noastra si legea lui

Iohannis nu este la primul gest dispretuitor. Sa ne aducem aminte ca refuzul de a o numi pe Sevil Shhaideh premier s-a facut dupa ce si-a digerat carnatii de Craciun, iar pentru Grindeanu si-a dat acordul prin SMS. La fel de sfidator a fost si cand a dat buzna peste Guvern,  autoinvitandu-se in sedinta, desi nu avea ce cauta acolo. La fel a procedat si cand a iesit in strada, instigand multimea si punand serios pe ganduri lumea civilizata. La fel a facut si dupa, cand a continuat sa critice Ordonanta 13, desi Justitia se pronuntase ca e legala. Vi s-a parut sa fi avut remuscari ca desfidea o hotarare judecatoreasca? Vi s-a parut a-si face procese de constiinta cand vorbea de penali, desi el, vreme de trei mandate de primar, a purtat eticheta de suspect sau invinuit si a acceptat sa fie nominalizat pentru functia de prim-ministru sau de presedinte? Eu n-am vazut sa-i tresara vreun muschi nici cand, dupa 14 ani de procese, s-a dovedit cum a dobandit casele din Sibiu. La el, legea functioneaza altfel.

Inca un mandat

Atitudini ferme din partea coalitiei PSD-ALDE? Nu, doar indignari. S-a discutat vreodata, serios, suspendarea lui? S-au invocat, in culise, reactiile UE. Nimeni nu vrea sa vada ca UE il tine pe scaun nu pentru ca ar fi cel mai bun presedinte pentru noi, ci doar pentru executa perfect tot ce vrea ea. Acum, in noua conjunctura, ni se toarna in cap galeti de minciuni cu partenerul strategic si ca nu e bine sa-l suparam, ca tocmai au batut palma. Nici aici nimeni nu vrea sa vada ca, de fapt, suntem captivi intr-un joc care nu este al nostru. Cu o forta zdrobitoare in Parlament, PSD si ALDE isi pierd vremea cu lupte interne, cu maziliri si scandaluri, in loc sa-l bage in seama pe Iohannis. Definitiv. Ca nu mai scapam de el. Si, vorba lui Razvan Boanchis, vom ajunge sa-l votam si in 2019.

author avatar
Valentin Boeru
1.901 afisari

1 COMENTARIU

  1. Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudinile nu sunt altceva decât deprinderi de gândire. O asemenea deprindere nu este un instinct, ci o reacţie provocată prin repetare. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: pacurarucostica1963gmail com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger