AcasăNewsBadalau, Duda PSD-ului

Badalau, Duda PSD-ului

Niculae Badalau ar vrea monarhie, dar e in dubiu daca Sire se rosteste cu litera mare. O fi cu litera mica?

Este ultima gaselnita a Partidului Social Democrat: un referendum privind trecerea Romaniei la monarhie. Nu s-a stabilit, e doar o idee a unuia care crede ca monarhia este un fel de „ma, care vreti, ma, un rege?”. In mintea lui, probabil, regii se fac la comanda, suni la firma, comanzi unul si, in cateva zile, daca au produsul pe stoc, ti-l livreaza.

Niculae Badalau ar vrea monarhie dar e in dubiu daca Sire se rosteste cu litera mare O fi cu litera mica

Opinia apartine celui mai nepotrivit om pentru a o emite: Niculae Badalau. In primul rand pentru ca numele lui ma face sa ma gandesc la „Balalau”, personaj de cantec lautaresc, cu nimic mai presus de „Tanta de la Galati”.

Sire, te iubim daca e nevoie

In al doilea rand, Badalau este un cetatean despre care el crede ca ar avea anvergura politica. Una generata de pricepere, si nu de prietenia cu Liviu Dragnea sau poate de vecinatatea „baronatului” de Giurgiu cu cel de Teleorman. Eu, pana acum, nu i-am deslusit decat politica. Aceea de yesman al lui Dragnea. Anvergura nu i-am gasit-o deloc. Nu am sa-i caut numele pe Google, ca sa nu-i gasesc si lucruri mai putin placute. Domnul Badalau sustine ca ideea de a propune romanilor monarhia ar fi o dorinta nemarturisita a social democratilor. Ceva tainic, arzator ca o iubire ce parleste partidul pe la poale, mai ales ca imaginea acestuia e din in ce mai sifonata si, cine stie, poate asa isi revine. Acum, nu se stie daca toti pesedistii vor monarhie, sau doar aia din varf, care au simtit ca plasarea in siajul emotiilor starnite de decesul Regelui Mihai I ar fi benefica. As vrea sa scriu ca mi-e sila de Badalau, dar mai sila imi este de strategiile astea mitocanesti. Partidul care, in 1994, prin vocea lui Eugen Nicolicea, cerea declararea Regelui Mihai persona non grata pe teritoriul Romaniei, are acum o intoarcere brusca spre monarhie. Ce iubire, ce mai zbucium! Ce foame aveti in gat, reformatilor la democratia de ocazie. Domnule Badalau, ma plictisesti ingrozitor si vreau sa inchei mai repede, punandu-ti steaua in frunte. Esti o Duda. Duda PSD-ului.

author avatar
Valentin Boeru
1.538 afisari

2 COMENTARII

  1. Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta.(Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica). Un popor nu se poate dezvolta fara a avea repere sau propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori umane ,a elitelor sau principiilor sanatoase din conducerea tarii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului romanesc. HOTII SI SEMIDOCTII CARE AU CAPTURAT RO IN 1989 AU DISTRUS TARA IN 28 DE ANI CAT N-A FOST EA DISTRUSA DE-A LUNGUL ISTORIEI SALE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger