AcasăNewsBad karma, Iohannis! „Referendumul mi s-a parut inutil”

Bad karma, Iohannis! „Referendumul mi s-a parut inutil”

Iohannis are cate o masca in fiecare zi

Pare ca tot Universul comploteaza impotriva sa, dar, de fapt, este doar „bad karma”. Pomanagiul de pe „Geniului” (ce nefericita asociere cu numele acestui bulevard) cerseste acum voturi pentru un referendum pe care el il boicota pe vremea cand era primar. „Mi se pare inutil, am votat doar pentru prezidentiale”, afirma Klaus Iohannis cu zece ani in urma, afisand si atunci acelasi zambet imbietor ca berea calda in luna lui Cuptor. Nici prin cap nu-i trecea ca, intr-o buna zi, va fi el cel care arunca nada unei consultari publice.

 

Iohannis are cate o masca in fiecare zi

„Pe 26 mai, puterea e la voi. Nu irositi dreptul la vot, nu lasati PSD sa decida in locul vostru!”. Cuvinte inaltatoare, care sensibileaza. Puteau sa-l miste, prin noiembrie 2009, si pe Iohannis, dar primarului de atunci al Sibiului a preferat sa se stearga cu ele la fund, aruncand jurnalistilor remarce de superioritate: „Am votat pentru normalitate. Cred ca lumea va merge la vot, este foarte important, e modul in care cetateanul poate sa participe la democrtie. Eu am votat doar la alegerile prezidentiale, referendumul mi s-a parut inutil”. Cum sa nu, firesc ca era inutil de vreme ce nu se referea la vreo retrocedare de cladiri/ terenuri pentru comunitate sasilor din Sibiu; daca era un referendum pe tema caselor dobandite din meditatiile de profesor, ehei, ce utilitate ar mai fi avut! Asa, insa, ce sa-l intereseze pe Herr Mustar de vointa poporului, care atunci zbiera prin milioane de voci ca doreste trecerea la Parlament unicameral si reducerea numarului de alesi!?

„Sunteti de acord cu trecerea la un Parlament unicameral? Sunteti de acord cu reducerea numarului de parlamentari la maximum 300 de persoane?”. Acestea au fost intrebarile formulate atunci. Clare si concise, sa priceapa si tata Floarea din capul satului, dar si mintea de neamt ratacit prin coclaurile transilvanene. Azi, cand a scremut si chiriasul de la Cotroceni un referendum, se aduna toata elita intelectuala a Romaniei sa traduca intrebarile si rezultatul iese tot cu virgula. „Referendumul mi s-a parut inutil”. Pe bune? Faptul ca tara dorea un alt Parlament, o noua clasa politica reprezenta pentru tine o chestiune fara importanta? Dar ce te-ar fi coafat, ce ti-ar fi putut trezi cheful de vot, cumva niste viloace ramase neretrogradate amicilor tai din deja formatul „Grup de la Cisnadie”?

„In 26 mai se voteaza la referendum si PSD-ului ii e frica si incearca sa-l boicoteze.  Activistii umbla peste tot sa explice oamenilor ca acest referendum nu ar fi important. E jalnica aceasta incercare”. Asta e Klaus Iohannis in 2019. Sa-l recitim pe Klaus Iohannis din 2009, 22 noiembrie: „Eu am votat doar la alegerile prezidentiale, referendumul mi s-a parut inutil”. Ipocrizia ingroapa Romania, iar unii deja pregatesc coliva. Iohanizatii o dau in continuare cu „ciuma rosie”, asta in timp ce idolul candizilor din #rezist joaca x si zero cu decenta. El e zero, iar bunul simt e x-ul pe care-l taie cu o linie subtire ca diferenta dintre „am luat” si „n-am dat”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
704 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger