AcasăNewsBacteria ucigasa: Nu sunt castravetii spanioli, e soia nemteasca

Bacteria ucigasa: Nu sunt castravetii spanioli, e soia nemteasca

Asa arata fasolea mungo

Germenii de fasole mungo ar putea fi la originea epidemiei provocate de bacteria ucigasa E.coli, care a provocat deja 23 de morti in Europa, dintre care 22 in Germania. Produsa in Germania, germenii acestei fasole din familia soiei sunt consumati de obicei in diverse salate, asa cum se consuma si porumbul boabe. Acest anunt a fost facut, dupa ce specialistii germani au incriminat multa vreme castravetii spanioli ca au stat la originea infectiei pan-europene.

Asa arata fasolea mungo

Dovada finala a contaminarii fasolei nu a fost inca adusa, a recunoscut Gert Lindemann, ministrul-presedinte al Saxoniei de Jos. „Indiciile sunt atat de puternice incat trebuie sa le cerem consumatorilor sa renunte  manca boabele de fasole„, a declarat el duminica intr-o conferinta la Hanovra. Mai multe restaurante printre ai caror clienti s-au inregistrat cazuri de imbolnavire, au fost aprovizionate de curand cu fasole mungo. Cu toate acestea, conducerea Landului nu a ridicat avertismentul privind tomatele, castravetii si salata.

Astazi ar trebui sa se afla rezultatele definitive ale analizelor. O fabrica alimentara din Ulzen, in sudul Hamburgului, epicentrul epidemiei, a fost deja inchisa. Ramane de aflat daca si in ce mod a fost contaminata fasolea.

Bilantul epidemiei creste pe zi ce trece. 23 de morti si peste 2000 de cazuri de imbolnavire, dintre care 1663 de diaree hemoragica si 658 de cazuri de Sindrom Hemolitic si Uremic (SHU) s-au intregistrat pana acum, potrivit Centrului European pentru Preventia si Controlul Bolilor din Stockholm. „Este cea mai mare epidemie de SHU care s-a inregistrat vreodata in lume”, declara Francois-Xavier Will de la Institutul Pasteur din Paris.

675 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger