AcasăNewsBaconschi: Demisia lui Andrei Marga, imperativa

Baconschi: Demisia lui Andrei Marga, imperativa

(foto: baconschi.ro)

Fostul ministru de externe cere demisia lui Andrei Marga declarand despre acesta ca, fiind „insetat de functii”, si-a nelijat indatoririle de ministru, care erau primordiale.

(foto: baconschi.ro)

Teodor Bachonschi, fost ministru de Externe, l-a atacat, miercuri, dur pe actualul ministru al Externelor acuzandu-l ca este mai „insetat de functii”, decat sa se dedice ” dosarelor majore – UE, NATO, politica regionala si energetica”, motiv pentru care ii cere demisia.

„Insetat de functii si complice la lovitura de stat organizata de pucistii majoritatii nevotate, domnul Andrei Marga (67 de ani) compromite imaginea Romaniei pe plan extern. In doua luni, nu a intreprins nicio actiune diplomatica notabila. A blocat circuitul institutional MAE-Administratie prezidentiala. S-a dus nepregatit la Bruxelles, insotindu-l acolo pe Victor Ponta, care participa la Consiliul European fara mandat si impotriva deciziei Curtii Constitutionale”, a scris Teodor Baconschi pe blogul personal.

In plus, acesta il acuza si ca, de doua luni de cand este ministru de Externe, rezultatele sale notabile provin din „ratoirea” la publicatiile carora le-a acordat interviuri, acuzandu-i ulterior pe jurnalisti ca i-au rastalmacit cuvintele.

„Iar cand incompetenta sa a devenit sesizabila si pentru presa internationala, domnul ministru a inceput sa se ratoiasca ba la FAZ si The Economist, ba la ziaristii de la El Pais, care i-au demonstrat, negru pe alb, ca a mintit si a lansat acuzatii nefondate (Ponta declarase intr-adevar ca daca plagiatul sau e dovedit, va demisiona). Cu un asemenea bilant catastrofal, in numai doua luni, admiratorul declarat al lui Vladimir Putin are o singura sansa de a nu-si distruge complet imaginea de om public: demisia imediata”, a incheiat fostul ministru.

author avatar
Ionut Zgimbau
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger