AcasăNewsBaconschi a revenit in tara si urmeaza sa aiba o intalnire cu...

Baconschi a revenit in tara si urmeaza sa aiba o intalnire cu Basescu

Teodor Baconschi, a carui revocare din functia de ministru de Externe a fost anuntata luni de catre premierul Emil Boc, a revenit, marti, de la Bruxelles si urmeaza sa aiba o intalnire cu presedintele Traian Basescu, au declarat, surse politice.

Teodor Baconschi a revenit, marti la pranz, de la Consiliul Afaceri Externe, de la Bruxelles. Surse politice au declarat, ca, imediat dupa ce a revenit la Bucuresti, Baconschi a plecat la Palatul Cotroceni pentru o discutie cu presedintele Traian Basescu. De altfel, Teodor Baconschi a anuntat inca de luni ca se va intalni marti cu seful statului, la revenirea in tara. Baconschi a spus, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca a discutat si luni cu presedintele. „Dansul nu era la curent ca hartia plecase pe traseu”, a spus el.

Teodor Baconschi a fost revocat din functia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaratiile sustinute de acesta la adresa protestatarilor, a anuntat, luni, in Parlament premierul Emil Boc. La momentul anuntului facut de Emil Boc in plenul Parlamentului, Teodor Baconschi se afla la Bruxelles chiar in Consiliul Afaceri Externe. Teodor Baconschi a declarat, luni, ca a primit un SMS de la premierul Emil Boc, din care intelegea ca nu i se reproseaza nimic pe linie guvernamentala si ca a fost vorba despre o decizie politica.

Liderii PDL au discutat, luni seara, la sediul central al formatiunii, despre inlocuirea lui Teodor Baconschi la sefia MAE. Surse politice au declarat, luni seara, ca senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunrea PDL pentru sefia MAE. Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a declarat, marti, raspunzand unei intrebari, ca sunt „sanse mari” ca liderul UNPR Cristian Diaconescu sa fie propus pentru functia de ministru de Externe.

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat, marti, raspunzand unei intrebari, ca „probabil” ca liderul UNPR Cristian Diaconescu este varianta pentru preluarea conducerea Ministerului Afacerilor Externe. UDMR il sustine pe Cristian Diaconescu pentru functia de ministru de Externe, a declarat, marti, deputatul Korodi Attila, presedintele Comisiei de politica externa a Camerei.

author avatar
Ciprian Purice
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger