AcasăNewsBacaulaureat 2012: Subiectele la proba scrisa la istorie

Bacaulaureat 2012: Subiectele la proba scrisa la istorie

In cadrul examenului BACALAUREAT 2012, miercuri, 4 iulie, peste 38.000 de absolventi ai claselor a XII-a au ales, in cadrul probei obligatorie a profilului, proba la istorie. Examenul a inceput la ora 9.00, in toate unitatile de invatamant existand camere video, menite sa ii impiedice pe absolventii claselor a XII-a sa copieze.

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Bacalaureat 2012.Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre BACALAUREAT 2012 in timp util!

Aproximativ 39.000 de absolventi de liceu s-au prezentat, miercuri, la a treia proba scrisa din cadrul Bacalaureatului 2012 pentru a sustine proba obligatorie a profilului, alegand subiectele la istorie.

Pentru acest examen, Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a avut pregatite 10 subiecte, care erau in conformitate cu programa scolara si cu modelul evaluarilor internationale. Conform legislatiei BAC 2012, structura testului pentru proba scrisa este formata din 3 subiecte, fiecare avand 30 de puncte. Examenul a inceput la ora 9.00, elevii avand de rezolvat subiectul cu numarul 5.

Structura testului pentru proba scrisa la disciplina Istorie este formata din trei subiecte, fiecaruia fiindu-i alocate cate 30 de puncte. Subiectele I si al II-lea sunt reprezentate de doi itemi semiobiectivi, de tip intrebare structurata, avand ca material-suport surse istorice. Subiectul al III-lea este un item subiectiv, de tip eseu structurat.

La Subiectele 1 si 2 elevii au avut de raspuns la cateva intrebari, pe baza unor texte date.

La Subietul 3 absolventii de liceu au avut de elaborat, in maxim 2 pagini, un eseu dspre situatia interna si internationala a Romaniei in perioada postbelica.

Pentru a afla baremele de corectate la probele scrise matematica si istorie din cadrul Bacalaureatului 2012, conform edu.ro, stai alaturi de national.ro, modul in care au fost notate subiectele urmand a fi publicate in jurul orei 15.00.


author avatar
Ionut Zgimbau
1.593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger