AcasăNews"Bacalaureatul" lui Mungiu a cucerit Cannes-ul (VIDEO)

„Bacalaureatul” lui Mungiu a cucerit Cannes-ul (VIDEO)

O noua certificare a valorii regizorale a lui Cristian Mungiu a venit seara trecuta, cand cineastul a primit o noua recompensa spectaculoasa pentru cea mai recenta productie a sa, „Bacalaureat”.

Mungiu a castigat, mai bine spus a impartit premiul la categoria ‘Cel mai bun regizor’ cu francezul Olivier Assayas, cineastul care a transformat in realitate proiectul „Personal Shipper”, un lungmetraj care a primit aprecieri din partea juriului celei de-a 69-a editii a Festivalului de la Cannes.

[youtube]j0Rh8WLxKd8[/youtube]

Asadar, dupa trofeul „Palm d’Or”, primit pentru „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, in urma cu sase ani, la Cannes, dar si dupa succesul de care s-a bucurat pelicula „Dupa dealuri”, laureata, in 2012, la doua categori, de aceasta data Mungiu a primit nota maxxima, daca putem spune asa, pentru „Bacalaureat”.

Urcand pe scena pentru a-si primi trofeul, Cristian Mungiu a ales sa le multumeasca atat juriului, cat si echipei sale si actorilor cu care a lucrat la pelicula pe care, din 20 mai, o puteti urmari la cinematografele din tara. Printre protagonistii filmului sunt Adrian Titieni, Lia Bugnar si tanara Maria Dragus.

sursa foto: facebook.com/bacalaureatgraduation

author avatar
Cristina Stefan
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger