AcasăNewsBacalaureatul de toamna continua, de luni, cu probele scrise

Bacalaureatul de toamna continua, de luni, cu probele scrise

A doua sesiune din acest an a „examenului maturitatii” continua si saptamana viitoare, de aceasta data cu probele scrise.

Dupa ce le-au fost evaluate competentele de exprimare in limna romana, intr-o limba de circulatie internationala, dar si modul in care se descurca atunci cand au in fata un computer, absolventii de liceu din promotia curenta, dar si din cele anterioare care, din varii motive, nu au promovat probele, din prima sesiune, vor intra de aceasta data in salile de examen pentru a da piept cu probele scrise ale BAC-ului de toamna din 2016.

Care, din cate figureaza in Calendarul de desfasurare a examenului, ar urma sa se desfasoare dupa cum urmeaza: luni proba scrisa la limba si literatura romana, marti la cea materna – pentru candidatii apartinand minoritatilor nationale-, iar miercuri proba obligatorie a profilului. Dupa o zi de pauza, absolventii de liceu inscrisi la Bacalaureatul 2016, sesiunea din august, sunt asteptati si vineri, 26 august, in salile de examen, de aceasta data pentru a sustine proba scrisa la alegere a profilului si specializarii absolvite.

Odata ce se vor incheia si aceste probe scrise, vor fi corectate lucrarile candidatiilor, pentru ca primele rezultate la BAC-ul de toamna din acest an sa fie facute publice lunea viitoare, pe 29 august, pana la ora 16. In intervalul orar 16.00-20.00 pot fi depuse eventualele contestatii, care vor fi solutionate zilele urmatoare, pentru ca pe 1 septembrie sa fie afisate rezultatele finale la examenul BAC 2016-sesiunea de toamna.

sursa foto: portalinvatamant.ro

author avatar
Cristina Stefan
41 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger