AcasăNewsBacalaureat la Religie? Ce au cerut cultele religioase ministerului Educației

Bacalaureat la Religie? Ce au cerut cultele religioase ministerului Educației

bacalaureatGrevă generală în Educaţie, de luni, 22 mai! La negocieri, dascălii nu s-au înţeles cu Guvernul!

Cultele religioase solicită ca Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat, la fel ca alte discipline din trunchiul comun.

13 reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute de statul român au trimis o adresă la Ministerul Educației în care fac această solicitare.

Religia să poată fi aleasă ca disciplină de examen la Bacalaureat

Potrivit Edupedu.ro, reprezentanții cultelor religioase cer modificarea Articolului 99, la alineatele (4), (5) si (6) din proiectul Legii învățământului preuniversitar și includerea Religiei în lista disciplinelor din trunchiul comun care pot fi alese de elevi la Bac.

„Nediscriminarea Religiei in raport cu alte discipline scolare din trunchiul comun, prin includerea acesteia in lista disciplinelor scolare, la alegere, in cadrul examenului national de Bacalaureat pentru ca elevii care frecventeaza orele de religie sa aiba posibilitatea de a-si valorifica si verifica competentele dobandite la aceasta disciplina, una dintre putinele care se studiaza pe tot parcursul invatamantului preuniversitar si singura care a fost validata de majoritatea covarsitoare a parintilor”.

Ce reproșează cultele: „Eliminarea precizării referitoare la stabilirea unei perioade de înscriere la religie sau de schimbare a opțiunii prin ordin al ministrului educației pentru anul școlar următor, care poate crea confuzie și noi presiuni asupra elevilor, în vederea retragerii de la ora de religie: „…într-o perioadă stabilită prin ordin al ministrului educației, pentru anul școlar viitor… în perioada specificată…”.”

În același document cultele au solicitat și ca diversitatea să nu mai fie definită în proiectul legii învățământului, iar profesorii să nu mai fie obligați să o promoveze, îi cer Ligiei Deca reprezentanții cultelor religioase, la inițiativa Patriarhiei ortodoxe. Acestea mai solicită ca sintagma „orientare sexuală” să fie ștearsă din document.

Solicitarea, adresată ministrului Educației, este semnată de:
– Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe,
– Inaltpreasfintutul Parinte Aurel Perca, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti – Biserica Romano-Catolica,
– Preafericitul Parinte Cardinal Lucian – Biserica Unita cu Roma, Rego-Catolica,
– Preasfintitul Episcop Datev Hagopian – Arhiepiscopia Bisericii Armene din Romania,
– Episcopul Bela Kato al Bisericii Reformate din Romania,
– Episcopul Reinhart Guib – Biserica Evanghelica C.A. din Romania,
– Episcopul Dezso Zoltan Aorjani al Bisericii Evanghelice Lutherane din Romania,
– Episcopul Istvan Kovacs al Bisericii Unitariere Maghiare,
– Viorel Iugam, presedintele Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania,
– Cornel Haures – presedintele Bisericii Crestine dupa Evanghelie din Romania,
– Pastorul Ioan Filip – presedintele Bisericii lui Dumnezeu Apostolice din Romania – Cultul Crestin Penticostal,
– Aurel Neamtu – presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea,
– Mulfiul Iusuf Muurat – Seful Comunitatii Musulmane din Romania.

author avatar
Andreea Vlad
337 afisari

12 COMENTARII

  1. PFIUUUUU…numai din lista ai deja 13culte religioase diferite//E ca si cand ai avea 13 feluri diferite de matematica…sau chimie
    O SA TAMPITI DE TOT COPIII

  2. Un popor care nu poate fi educat prin religie, mai poate fi educat doar cu tunurile.
    Ia vedeti ce mare personalitate a zis asta.

    • cand facem o spirala cu cocaina la MANGALIA…sa violam niste copii la ora de religie „MISA..INTEGRAREA IN PEDOFILIE”

      • cati dintre copiii drogati si violati de GURU BIVOLARU sunt acum procurori,judecatori,afaceristi la SRI???? sa spuna cineva daca are curaj…eu am vazut N cazuri…fete violate si drogate,buletine false,aduse din Moldova…sunt acum infiltrate in instante ca „procurori si judecatori”

        • era sa uit….NOTARITE….de-ale lui GURU BIVOLARU…acte false de proprietate pentru MAFIA IMOBILIARA…DILAILAAAA

  3. IDEEA IMI LASA UN GUST AMAR….ASTA LIPSEA INTR-O TARA SARACA DAR CARE E INDRUMATA SA SE INCHINE LA ”NIMIC’ PENTRU A SCAPA DE NECAZURI…

  4. Nu pubicati decat ce va convine, ziaristii, alta gasca de…. Bine ati dus-o cu comunistii cand ati tinut tara la osanale si Cantarea Romaniei, bine o duceti si acum cu maculatura. Inainte lingeati la ceasca cu Adevarul, Flacara ,Scanteia, etc. acum le-ati schimba, le-ati dat alt nume si lingeti la altii. Nu cu voi si cu TV-ul au ajuns la guvernare toate mizeriile din politica romaneasca? Pregatiti-va ca incepe campania din 24. Va asteapta cu nerabdare clientii si cotizantii, lighioanele din politica in goana dupa ciolan. Sa tot furi in romanika ptr ca te scapa gasca liui predoiu. Ultimul pe lista infractorilor scapati de bulau e iubitorul de arta de la pesedeaua slatina,vlasov.

  5. afara cu lgbt din scoli . deja scursurile care apar la digi 24 , lili ruse biciclista nebuna care mai spune ca-i si mama , nu pot dormi fara ” diversitate ” asta-i placa care o pun sorosistii ! mancati k kt in loc de carne ca sa fie diversitate , socatilor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger