AcasăNewsBACALAUREAT 2021. Ce subiecte au picat la Limba și literatura Română

BACALAUREAT 2021. Ce subiecte au picat la Limba și literatura Română

subiecte bacBACALAUREAT 2021. Ce subiecte au picat la Limba și Literatura Română

BACALAUREAT 2021. Examenul de Bacalaureat a început luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro în cursul zilei.

Candidații au la dispoziție 3 ore să prezinte particularitățile nuvelei, să comenteze o poezie scurtă și să scrie un text argumentativ despre greutățile vieții. NAȚIONAL.ro vă prezintă subiectele pe care absolvenții de liceu le au de rezolvat la Limba şi literatura română.

BACALAUREAT 2021. Eseu despre particularitățile nuvelei și ale personajului principal

La subiectul I, absolvenții de liceu de la PROFILUL REAL ȘI TEHNOLOGIC au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu. Cei de la PROFILUL UMAN au avut la primul subiect un text de Elena Văcărescu – „Ani de copilărie”, în vol. „Memorii”.

La subiectul II, cei de la REAL au avut de comentat o poezie de Ion Vinea – „Drum”, în care să evidențieze relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice. Cei de la UMAN au avut la subiectul al doilea tot o poezie de Ion Vinea – „Orizonturi”.

La Subiectul III, candidații de la REAL au avut de realizat un eseu despre particularitățile unei nuvele studiate, iar cei de la UMAN au avut de redactat un eseu în care să prezinte „particularitățile de construcție a unui personaj dintr-o nuvelă studiată”.

BACALAUREAT 2021. Subiecte Română BAC 2021 şi barem de corectare

Baremul de corectare și notare pentru acest subiect va fi publicat luni la ora 15:00.

Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie.

author avatar
Andreea Vlad
591 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger