AcasăNewsBACALAUREAT 2014: Au inceput inscrierile pentru sesiunea din toamna

BACALAUREAT 2014: Au inceput inscrierile pentru sesiunea din toamna

Luni s-a dat startul inscrierilor pentru ce ade-a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an, cea din august-septembrie 2014.

Candidatii care fie nu s-au prezentat, fie nu au promovat examenele din cadrul sesiunii iunie-iulie a BAC 2014 se pot inscrie, din 14 iulie incepand, la Bacalaureatul de toamna. Perioada in care absolventii claselor a XII-a isi pot depune cererile se incheie pe 18 iulie.

Conform Calendarului examenului de Bacalaureat 2014, anuntat de Ministerul Educatiei Nationale, examenele propriu-zise incep in august, cu probele orale. Prima dintre acestea, evaluarea competentelor de comunicare la limba romana, se va desfasura in intervalul 18-19 august, in aceeasi perioada cu evaluarea competentelor de comunicare in limba materna, fiind urmata de evaluarea competentelor intr-o limba de circulatie internationala, ce va avea loc marti si miercuri, respectiv pe 19 si 20 august. Ultima din aceste probe orale, cea de evaluare a competentelor digitale, este programata in intervalul 21-22 august.

In saptamana ce urmeaza perioadei in care candidatii inscrisi la BAC 2014, sesiunea de toamna, au incheiat probele orale urmeaza cele scrise. Astfel, absolventii claselor a XII-a de la nivelul intregii tari care sustin Bacalaureatul 2014 in sesiunea a doua vor da, pe 25 august, proba la limba si literatura romana. Candidatii apartinand minoritatilor nationale vor intra apoi in salile de examen pentru a nota pe foile de examen rezolvarea subiectelor trecute pe varianta extrasa inaintea acestei probe, in ziua de marti, 26 august 2014. Calendarul BAC 2014, sesiunea a doua, anunta ca urmatorul examen va avea loc pe 27 august – proba obligatorie a profilului, in timp ce pe 29 august este programata ultima proba a BAC-ului 2014, sesiunea august-septembrie, respectiv cea la alegere a profilului si specializarii.

Odata incheiate examenele, tot ce le ramane candidatilor de facut este sa astepte rezultatele celei de-a doua sesiuni a BAC 2014, care vor fi afisate pe 1 septembrie. Candidatii nemultumiti de notele obtinute pot face contestatii, urmand ca mediile finale la BAC 2014, sesiunea de toamna, sa fie afisate pe 4 septembrie 2014.

Sursa foto: emaramures.ro

author avatar
Cristina Stefan
2.328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger