AcasăNewsBACALAUREAT 2013: Un singur candidat, eliminat in prima zi de examinare!

BACALAUREAT 2013: Un singur candidat, eliminat in prima zi de examinare!

Prima zi de examinare a absolventilor de liceu s-a desfasurat fara prea mari incidente, un singur candidat fiind eliminat din examenul de bacalaureat, luni, dupa ce a fost prins cu telefonul mobil asupra lui, la proba orala de limba si literatura romana.

Ministerul Educatiei a anuntat ca luni, in prima zi a examenului de bacalaureat 2013, un singur elev a fost dat afara de presedintele comisiei de examinare, dupa ce asupra lui a fost gasit un telefon mobil, potrivit datelor centralizate luni, pana la orele 15:00.

Conform metodologiei examenului de bacalaureat, este interzis accesul candidatilor cu orice tip de lucrari – manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile sau cu orice alt mijloc electronic de calcul sau comunicare. Nerespectarea acestor dispozitii duce la eliminarea candidatului de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele in cauza au fost folosite sau nu, mai precizează sursa citata.

In prima zi de examinare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana, proba A – a examenului national de bacalaureat 2013, s-au prezentat, pana la ora 15:00, un numar de 72.183 de absolventi de clasa a XII-a, a mai precizat ministerul.

Proba orala de limba si literatura romana se desfasoara in perioada 10 – 12 iunie.

Pentru sustinerea examenului national de bacalaureat in sesiunea iunie – iulie 2013 s-au inscris 187.898 elevi, dintre care 147.830 din promotia actuala.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, luni, ca a cerut inspectorilor scolari generali sa nu permita abateri de la procedura la bacalaureat si ca spera in rezultate mai bune la examenul de anul acesta.

author avatar
Alina Costache
378 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger