AcasăNewsBACALAUREAT 2013: Un elev cu Sindromul Down a avut media 7

BACALAUREAT 2013: Un elev cu Sindromul Down a avut media 7

In jur de 80.000 de elevi au picat examenul de Bacalaureat in aceasta vara, dar Mihai, un tanar de 20 de ani, din Cluj, a dat o palma uriasa societatii si a trecut cu bine peste examenul maturitatii, desi sufera de Sindromul Down.

Crescut cu mare dificultate de Maria, mama sa, Mihai a avut probleme inca de la gradinita, fiind refuzat de numeroase institutii de invatamant din cauza bolii de care sufera.

Sindromul Down implica retard mental, iar coeficientul de inteligenta scade constant, astfel ca, conform citynews.ro, Mihai si mama sa primeau in permanenta raspunsuri de genul „Ia-ti doamna copilul de aici! Nu vezi ca e handicapat? Vrei sa ne smintim si noi”.

Cu toate acestea, Mihai si Maria au luptat din greu, iar tanarul a devenit acum posesor de diploma de Bacalaureat, dupa ce a trecut peste examenul maturitatii cu media 7.

Incantat, tanarul a precizat ca „examenul nu a fost greu, pentru ca am invatat. Au venit toti copiii si m-au felicitat. La istorie mi-a fost greu, iar la geografie usor, pentru ca imi place geografia. Acuma este vacanta, vreau sa calatoresc”.

sursa foto: antena3.ro

author avatar
Cristi Ionita
996 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger