AcasăNewsBACALAUREAT 2013, SESIUNEA DE TOAMNA: 73 de candidati, eliminati la ultima proba!

BACALAUREAT 2013, SESIUNEA DE TOAMNA: 73 de candidati, eliminati la ultima proba!

BAC 2013, sesiunea de toamna. Dintre cei 43.512 absolventi care au sustinut, vineri, proba la alegere a profilului, in cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat de anul acesta, 73 de candidati au fost eliminati pentru tentativa de frauda.

Potrivit ministerului Educatiei, 73 de elevi dintre cei care au sustinut vineri proba la alegere a profilului au fost eliminati din examen pentru tentativa de frauda. In functie de specializarea si profilul absolvit, cei 43.512 candidati prezenti au avut de ales una dintre urmatoarele discipline: Anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana, Biologie vegetala si animala, Chimie, Economie, Fizica, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica, argumentare si comunicare, Psihologie si Sociologie.

Cei 73 de candidati au fost eliminati, vineri, de la ultima proba a bacalaureatului, deoarece asupra lor au fost gasite materiale interzise in salile de examen – fituici, dispozitive electronice etc.

Astfel, numarul total al candidatilor eliminati la probele scrise din cadrul sesiunii de toamna a examenului de bacalaureat 2013 a ajuns la 309: 129 la proba de Limba si literatura romana, un candidat la proba de Limba si literatura materna, 106 la proba obligatorie a profilului si 73 la proba la alegere a profilului si specializarii.

Acesti elevi, eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda, nu vor mai avea dreptul sa participe la urmatoarele doua sesiuni ale bacalaureatului, respectiv iunie – iulie 2014 si august – septembrie 2014.

Afisare rezultatelor va avea loc luni, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor putea fi depuse, in aceeasi zi, in intervalul orar 12.00 – 16.00. Solutionarea contestatiilor este programata in zilele de 3 si 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi facute publice joi, 5 septembrie.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
735 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger