AcasăNewsBACALAUREAT 2013: Incepe a doua sesiune a BAC-ului, cea de toamna

BACALAUREAT 2013: Incepe a doua sesiune a BAC-ului, cea de toamna

Absolventii claselor a XII-a care, din diferite motive, nu au promovat prima sesiunea a BACALAUREATULUI 2013 (iunie-iulie) trec din nou prin focul probelor „examenului de maturitate”. Cea de-a doua sesiune a BAC-ului din acest an va incepe luni, 19 august.

Candidatii inscrisi pentru sesiunea august – septembrie a BACALAUREATULUI 2013 vor intra in slaile de examen pentru a sustine proba A evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Proba se intinde pe durata a doua zile, adica se va incheia marti, 20 august. Urmeaza cea de-a doua proba a BAC 2013 sesiunea de toamna – cea la care vor participa elevii apartinand minoritatilor nationale – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna/B si care va avea loc in intervalul 19-21 august.

Conform calendarului publicat de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, cea de-a treia proba – evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (C) va avea loc in perioada 20-21 august, pentur ca in intervalul 22-23 august, candidatii iscrisi la BAC 2013- sesiunea de toamna sa-si poata dovedi aptitudinile la  evaluare a competentelor digitale (D).

Odata ce scapa de emotiile examenelor orale, absolventii de liceu vor intra in sali pentru a-si trece pe foile de examen cunostintele la limba si literatura romana, luni 26 august, la limba si literatura materna (dupa caz) – 28 august, respectiv cea la alegere a profilului si specializarii – 30 august.

Urmeaza un nou moment important pentru cei care spera sa treaca sesiunea de toamna a BAC-ului 2013 si sa obtina note cat mai bune. Afisarea rezultatelor la BACALAUREAT 2013, sesiunea de toamna, se va face luni, 2 septembrie, pana la ora 12. Absolventii de liceu care nu vor fi multumiti de notele primite pot face contestatii, in aceeasi zi, intre orele 12-16. Odata ce contestatiile vor fi rezolvate, afisarea rezultatelor finale la BAC 2013, sesiunea de toamna, va avea loc joi, 5 septembrie.

745 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger