AcasăNewsBacalaureat 2013: Cinci candidati dati afara din sala de examen!

Bacalaureat 2013: Cinci candidati dati afara din sala de examen!

Cinci absolventi de liceu, inscrisi la examenul de bacalaureat 2013, sesiunea iunie-iulie, au fost dati afara din salile de examen, marti, in cea de-a doua zi a probei orale de limba si literatura romana, dupa ce au fost prinsi cu telefoanele mobile asupra lor.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei pana la ora 15.00, in cea de-a doua zi de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana, au fost dati afara cinci candidati care aveau asupra lor telefoanele mobile. Doi dintre elevii eliminati sunt din Capitala, alti doi din judetul Bacau, iar unul din judetul Iasi.

Metodologia examenului de bacalaureat prevede ca este strict interzis accesul candidatilor cu orice tip de lucrari – manuale, dictionare, notite, insemnari etc. -, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si cu telefoane mobile sau cu orice alt mijloc electronic de calcul sau comunicare. Nerespectarea acestei dispozitii duce la eliminarea candidatului de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele in cauza au fost folosite sau nu.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei, marti, pana la ora 15:00, in a doua zi de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana (proba A) din cadrul examenului national de bacalaureat 2013, s-au prezentat 52.270 de absolventi de clasa a XII-a.

In prima zi a probei orale de limba romana, luni, s-au prezentat 72.183 de absolvenți de clasa a XII-a, dintre care unul singur a fost eliminat, din acelasi motiv ca si ceilalti cinci candidati dati afara din examen marti.

Proba orala de limba romana continua si miercuri, cand va incepe si cea de evaluare a competentelor lingvistice de limba materna, pentru candidatii apartinand minoritatilor nationale.
Pentru sustinerea examenului national de bacalaureat in sesiunea iunie – iulie 2013 s-au inscris 187.898 elevi, dintre care 147.830 din promotia actuala. Ultima proba din aceasta sesiune a examenului este programata in 5 iulie.

Foto: jurnalul.ro

author avatar
Alina Costache
487 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger