AcasăNewsBACALAUREAT 2013: Asa arata subiectele la competente digitale

BACALAUREAT 2013: Asa arata subiectele la competente digitale

Prima sesiune a bacalaureatului 2013 a inceput luni, 10 iunie. Dupa ce elevii au fost testati la probele orale de limba romana si limba materna, urmeaza proba de competente digitale.

In perioada 17 si 21 iunie, elevii care s-au inscris la examenul de bacalaureat vor trece si prin proba competentelor digitale. Aceasta este o testare obligatorie pentru elevii de la toate profilurile sau filierile. Sustinerea probei este o conditie necesara pentru participarea la examenul scris.

Un subiect contine nu numar care variaza intre 15-20 de itemi din mai multe domenii – baze de date, prezentari, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, concepte de baza privind sistemul de calcul, utilizarea computerului si organizarea fisierelor, procesoare de texte, mijloace moderne de comunicare si reteaua Internet.

Elevii vor avea la dispozitie 90 de minute pentru rezolvarea subiectelor – 15 minute pentru fisa A si 75 de minute pentru fisa B. Acestia vor avea acces la Internet doar 30 de minute –timp suficient pentru rezolvarea cerintelor.

Probele scrise vor fi sustinute astfel – 1 iulie – limba si literatura romana, 2 iulie – limba si literatura materna, 3 iulie – proba obligatorie a profilului si 5 iulie – proba la alegere a profilului si specializarii.

Elevii care nu vor participa la probele orale, pot sustine probele scrise, dar nu pot promova examenul de bacalaureat. Pentru acestia din urma, mai exista o sansa in sesiunea din toamna.

author avatar
Anca Murgoci
5.015 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger