AcasăNewsBacalaureat 2012: Zeci de elevi au fost eliminati de la proba de...

Bacalaureat 2012: Zeci de elevi au fost eliminati de la proba de romana

Afisarea rezultatelor evaluarea nationala 2011

Peste 100 de absolventi de liceu au fost eliminati din proba la limba si literatura romana de al Bacalaureat dupa ce au fost prinsi de catre profesorii supraveghetori in timp ce incercau sa copieze, fie cu ajutorul fituicilor, fie cu cel al telefoanelor.

Afisarea rezultatelor evaluarea nationala 2011

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Bacalaureat 2012.Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre BACALAUREAT 2012 in timp util!

120 de absolventi de liceu au fost eliminati, luni, din salile de examen, dupa ce, in timpul probei scrise la limba si literatura romana de la Bacalaureat 2012, au fost prinsi in timp ce incercau sa copieze fie cu ajutorul fituicilor, fie cu cel al telefoanelor mobile. In urma acestui lucru elevii eliminati vor avea dreptul sa sustina din nou Bacalaureatul abia in sesiunea de toamna din 2013.

„120 de elevi au fost eliminati din salile de examen din cauza tentativelor de frauda la care au recurs, respectiv utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutatoare nepermise. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in Bucuresti (18), Dolj (13) si Caras-Severin (9). Precizam ca, potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, acesti elevi au pierdut dreptul de a sustine bacalaureatul in urmatoarele doua sesiuni”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Totodata, conform datelor Ministerului, la proba scrisa la limba si literatura romana a Bacalaureatului 2012, prima proba a carei nota va conta in alcatuirea mediei de admitere la facultate, s-au prezentat 158.155 candidati din totalul de 172.124 potentiali participanti.

Bacalaureatul va continua marti, 3 iulie, cu proba la limba si literatura materna, dar numai in cazul elevilor care provin de la scolile cu predare in limbile minoritatilor nationale. In zilele urmatoare, respectiv, miercuri, 4 iulie si vineri, 6 iulie, se vor desfasura proba obligatorie a profilului si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Elevii vor afla notele pe care le-au primit la examene duminica, cu o zi mai tarziu urmand a fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 13 iulie.

author avatar
Ionut Zgimbau
526 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger