AcasăNewsBACALAUREAT 2012, sesiunea de toamna: Bolizi de lux si elevi nepregatiti VIDEO

BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamna: Bolizi de lux si elevi nepregatiti VIDEO

Bacalaureat 2012

In perioada 20 – 31 august are loc sesiunea de toamna a BACALAUREATULUI 2012, la care au dreptul sa se prezinte elevii care au picat examenul in vara, precum si cei care, in anii trecuti, nu au reusit sa promoveze BAC-ul.

ECONOMIE-la-BACALAUREAT-2012-MODELE-de-SUBIECTE-si-metodologia-pentru-PROBA-SCRISA
Bacalaureat 2012

Pe 20 august a debutat sesiunea a doua, cea de toamna, a BACALAUREATULUI 2012, examen care le da ocazia celor aproximativ 100.000 de absolventi de liceu care nu au reusit sa promoveze examenele in vara ori in anii trecuti, sa incerce din nou.

Cu aceasta ocazie insa, ca si in sesiunile trecute, BACALAUREATUL a reprezentat un motiv pentru elevi sa se laude cu ultimele creatii vestimentare pe care le poarta, precum si cu masinile de lux pe care le-au primit de la parintii lor, mai putin insa din puntul de vedere al studiului.

„Sunt si inconstienti. Adica nici nu-i mai intereseaza acest examen”, s-a revoltat un profesor examinator in carul probei orale la limba si literatura romana, citat de realitatea.net.

Situatia prezentata de acesta este confirmata de un alt cadru didactic care face parte din comisia de examinare.

„Am inceput cu 5 elevi in prima sedinta, pana acum am facut 8 sedinte, pana la urma s-au mai rarit. Si-n ultimele sedinte au fost prezenti doi elevi”, a spus Alexandru Constantinescu, profesor de matematica.

Acesta lucru survine desi, pentru a-i ajuta pe elevi sa promoveze BACALAUREATUL 2012, sesiunea de toamna, Ministerul Educatiei a organizat ore suplimentare gratuite. Prezenta la aceastea a fost insa foarte mica, se plang profesorii.

„Cu toate ca noi am organizat zilnic aceste ore de pregatire. La matematica chiar in fiecare zi s-a organizat, la biologie 3 zile pe saptamana, la romana trei zile pe saptamana, dar din cati elevi au picat Bacul, avem doar patru elevi, mai multi au fost sase”, a declarat Adriana Moraru, director Liceul „Constantin Brancusi”, Pitesti, citata de rtv.net.

Motivul neprezentaii la orele suplimentare este explicat chiar de catre un elev care recunoaste ca nu a avut timp de invatatura deoarece a fost in vacanta, la mare.

„Ce-am facut vara asta… n-am dormit. Eu vara nu dorm. Nu am fost la pregatire.  Am fost ocupat, la mare, la munte, n-am avut timp”, a spus un elev.

Rezultatul obtinut in cadrul probelor orale de la BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamna, nu va fi exprimat prin note ori calificative de admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta, raportat la standardele europene stabilite in domeniu.

Probele scrise, cele care vor fi punctate, vor debuta luni cu proba scrisa la limba si literatura romana. Apoi, pe 28 august, va urma proba scrisa la limba si literatura materna, urmand ca proba obligatorie a profilului sa fie programata pe 29 august.

author avatar
Ionut Zgimbau
325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger