AcasăNewsBACALAUREAT 2012, sesiunea de toamna: Au loc probele la romana, limba materna...

BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamna: Au loc probele la romana, limba materna si o limba moderna

EDU.RO Bacalaureat 2012

Sesiunea de toamna a BACALAUREATULUI 2012 continua cu probele orale la limba si literatura romana, limba si literatura materna si o limba moderna, urmand ca primele probe scrise sa se desfasoare incepand de luni.

EDU.RO Bacalaureat 2012Cea de-a doua sesiune de BACALAUREAT continua, marti, cu evaluarea competentelor de comunicare orala, pste 13.000 de absolventi de liceu urmand sa fie evaluati in cadrul probelor la limba si literatura romana si, in cazul minoritatilor, cu limba si literatura materna.

Totodata, conform calendarului realizat de Ministerul Educatiei, marti va debuta evaluarea competentelor lingvistice de comunicare intr-o limba moderna, aceasta proba urmand sa se desfasoare pana pe 22 august.

Ulterior, in intervalul 23 – 24 august, elevii vor sustine, in cadrul sesiunii de toamna a BACALAUREATULUI 2012, proba de evaluare a competentelor digitale.

Rezultatul obtinut in cadrul probelor orale de la BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamna, nu va fi exprimat prin note ori calificative de admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta, raportat la standardele europene stabilite in domeniu.

Probele scrise, cele care vor fi punctate, vor debuta luni cu proba scrisa la limba si literatura romana. Apoi, pe 28 august, va urma proba scrisa la limba si literatura materna, urmand ca proba obligatorie a profilului sa fie programata pe 29 august.

Ultima proba scrisa din cadrul sesiunii de toamna a BACALAUREATULUI 2012 va avea loc vineri, 31 august, cand elevii vor sustine proba la alegere a profilului.

Primele rezultate vor fi afisate in data de 2 septembrie, pana la ora 16.00, urmand ca potentialele contestatii sa fie depuse in aceeasi zi in intervalul orar 16.00 – 20.00. Notele finale vor fi afisate in data de 5 septembrie.

In cadrul sesiunii de toamna a BACALAUREATULUI 2012 au fost inscrisi 99.111 de absolventi de liceu, acestia fiind repartizati in 304 centre de examen.

author avatar
Ionut Zgimbau
445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger