AcasăNewsBacalaureat 2012 - Profesor de istorie: Subiectul III a fost cam...

Bacalaureat 2012 – Profesor de istorie: Subiectul III a fost cam mare, cam mult

(foto: cocei.ro)

Aproximativ 40.000 de elevi de liceu au optat, miercuri, sa sustina, in cadrul probei obligatorii a profilului, subiectul la istorie. Examenul a inceput la ora 9.00, elevii avand de rezolvat varianta cu numarul 5, din cele 10 variante propuse de Ministerul Educatiei.

(foto: cocei.ro)

 

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Bacalaureat 2012.Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre BACALAUREAT 2012 in timp util!

In cadrul examenului BACALAUREAT 2012, miercuri, 4 iulie, peste 38.000 de absolventi ai claselor a XII-a au ales, in cadrul probei obligatorie a profilului, proba la istorie. Examenul a inceput la ora 9.00, in toate unitatile de invatamant existand camere video, menite sa ii impiedice pe absolventii claselor a XII-a sa copieze. Absolventii de liceu au avut e rezolvat, in cadrul probei scrise la istorie, de la Bacalaureatul 2012, varianta cu numarul 5.

La Subiectele 1 si 2 elevii au avut de raspuns la cateva intrebari, pe baza unor texte date.

La Subietul 3 absolventii de liceu au avut de elaborat, in maxim 2 pagini, un eseu dspre situatia interna si internationala a Romaniei in perioada postbelica.

Referitor la Subiectul 3, unii profesori s-au aratat nemultumiti de complexitatea eseului pe care elevii trebuiau sa il realizeze, avand in vedere ca, in doua pagini, trebuiau sa descrie o perioada destul de indelungata de timp.

„Au fost de dificultate medie, nici foarte dificile, nici foarte usoare. Se putea face, se putea lua o nota buna. Cel mai dificil a fost subiectul III. A fost cam mare, adica de la Gheorghiu Dej trecand prin Ceausescu pana la Romania democratica postdecembrista, cam mult”, a declarat, pentru RTV, Bogdan Stoica, profesor de istorie la Liceul Jean Monnet din Capitala.

Mai norocosi au fost elevii care au optat pentru proba la matematica, Cristian Alexandrascu, fost inspector scolar general al Capitalei, declarand despre subiecte ca au fost la acelasi nivel de dificultate cu subiectele de la Bacalaureatul Olimpicilor.

“Facand comparatie si cu subiectele date la Bacalaureatul Olimpicilor sunt cam la acelasi nivel de dificultate, dar asta nu inseamna ca sunt grele. Sunt bine structurate. Exista subpuncte foarte usor de realizat”, a explicat acesta, citat de RTV.

Pentru a afla baremele de corectate la probele scrise matematica si istorie din cadrul Bacalaureatului 2012, conform edu.ro, stai alaturi de national.ro, modul in care au fost notate subiectele urmand a fi publicate in jurul orei 15.00.

Bacalaureat 2012: Subiectele de la proba scrisa la matemetica M1 si M2

Bacaulaureat 2012: Subiectele la proba scrisa la istorie

author avatar
Ionut Zgimbau
1.269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger