AcasăNewsBacalaureat 2012 matematica - Alexandrescu: Exista subpuncte foarte usor de realizat

Bacalaureat 2012 matematica – Alexandrescu: Exista subpuncte foarte usor de realizat

(foto: rtv)

Cristian Alexandrascu, fost inspector scolar general al Capitalei, a declarat ca subiectele de la matematica au o dificultate normala, fiind la acelasi nivel cu cele de la Bacalaureatul Olimpicilor.

(foto: rtv)

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Bacalaureat 2012.Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre BACALAUREAT 2012 in timp util!

Peste 140.000 de absolventi de liceu au sutinut, miercuri, proba obligatorie a profilului, alegand matematica drept subiect de examen. Subiectele au fost structurate pe doua grade de dificultate, speciale pentru fiecare profil si specializare pe care au urmat-o elevii.

Referitor la subiectul picat astazi la matematica, Cristian Alexandrascu, fost inspector scolar general al Capitalei, a declarat ca acestea au fost la acelasi nivel de dificultate cu subiectele de la Bacalaureatul Olimpicilor.

„Facand comparatie si cu subiectele date la Bacalaureatul Olimpicilor sunt cam la acelasi nivel de dificultate, dar asta nu inseamna ca sunt grele. Sunt bine structurate. Exista subpuncte foarte usor de realizat”, a explicat acesta, citat de RTV.

Fostul inspector a explicat si ca aceste subiecte nu ar fi trebuit sa creeze probleme elevilor, chiar daca acestia ar fi avut o pregatire medie, oricine avand sansa de a lua minim nota 7.

„Un elev, care are o pregatire medie, poate sa rezolve cel putin trei, patru dintre subiectele respective, un minim de 20 de puncte de fiecare subiect. Cine s-a pregatit pentru examenul de Bacalaureat poate sa obtina 7. Nu este niciun subiect problematic. Este o structura pe care elevii o cunosc de foarte mult timp. Cel putin in ultimii 5, 6 ani s-a dat cam aceeasi structura la subiecte. Au fost subiecte normale”, a declarat Cristian Alexandrescu.

Pentru proba scrisa la matematica, din cadrul Bacalaureatului 2012, Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a avut pregatite 20 subiecte, cate 10 pentru fiecare profil si specializare pe care au urmat-o elevii, care erau in conformitate cu programa scolara si cu modelul evaluarilor internationale. Conform legislatiei BAC 2012, structura testului pentru proba scrisa este formata din 3 subiecte, fiecare avand 30 de puncte. Examenul a inceput la ora 9.00, elevii avand de rezolvat subiectul cu numarul 5.

Pentru a afla baremele de corectate la probele scrise matematica si istorie din cadrul Bacalaureatului 2012, conform edu.ro, stai alaturi de national.ro, modul in care au fost notate subiectele urmand a fi publicate in jurul orei 15.00.

Bacalaureat 2012: Subiectele de la proba scrisa la matemetica M1 si M2

Bacaulaureat 2012: Subiectele la proba scrisa la istorie

author avatar
Ionut Zgimbau
918 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger