AcasăNewsBacalaureat 2012: Barem de corectare la istorie. Ce vor nota profesorii

Bacalaureat 2012: Barem de corectare la istorie. Ce vor nota profesorii

(foto: ziare-pe-net.ro)

Aproximativ 40.000 de absolventi de liceu si-au prezentat optiunea de sustine, in cadrul probei scrise obligatorii a profilului, examenul la istorie. Acestia au avut parte de trei subiecte, notate fiecare cu cate 30 de puncte. Afla ce vor nota profesorii.

(foto: ziare-pe-net.ro)

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Bacalaureat 2012.Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre BACALAUREAT 2012 in timp util!

Aproximativ 39.000 de absolventi de liceu s-au prezentat, miercuri, la a treia proba scrisa din cadrul Bacalaureatului 2012 pentru a sustine proba obligatorie a profilului, alegand subiectele la istorie.

Pentru acest examen, Centrul National pentru Evaluare si Examinare (CNEE) a avut pregatite 10 subiecte, care erau in conformitate cu programa scolara si cu modelul evaluarilor internationale. Conform legislatiei BAC 2012, structura testului pentru proba scrisa este formata din 3 subiecte, fiecare avand 30 de puncte. Examenul a inceput la ora 9.00, elevii avand de rezolvat subiectul cu numarul 5.

Conform baremului de pe edu.ro, testul pentru proba scrisa la istorie este format din trei subiecte, fiecaruia fiindu-i alocate cate 30 de puncte. Subiectele I si al II-lea sunt reprezentate de doi itemi semiobiectivi, de tip intrebare structurata, avand ca material-suport surse istorice. Subiectul al III-lea este un item subiectiv, de tip eseu structurat.

In cazul acestuia profesorii vor nota competentele fiecarui elev, urmarind utilizarea eficienta a comunicarii si a limbajului de specialitate, reprezentata de formularea de argumente referitoare la un subiect istoric, folosirea limbajului adecvat in cadrul unei prezentari scrise, evidentierea relatiei cauza – efect intr-o succesiune de evenimente sau procese istorice.

Totodata, profesorii vor fi atenti si daca elevii au extras informatia esentiala dintr-un mesaj ori daca a descoperit constantele in desfasurarea fenomenelor istorice studiate.

De asemenea, din componenta notei finale vor face parte si punctajele oferite pentru aplicarea principiilor si a metodelor adecvate in abordarea surselor istorice, respectiv selectarea si comentarea surselor istorice pentru a sustine sau combate un punct de vedere, descoperirea in sursele de informare a perspectivelor multiple asupra evenimentelor si proceselor istorice si analiza diversitatii sociale, culturale si de civilizatie in istorie pornind de la sursele istorice.

Vor fi punctate insa si modul in care elevii vor utiliza sursele istorice, a metodelor si a tehnicilor adecvate istoriei pentru rezolvarea de probleme, lucru reprezentat e catre utilizarea adecvata a coordonatelor temporale si spaTiale relative la un subiect istoric si construirea de sinteze tematice.

Conform Ministerului Educatiei, subiectele I si al II-lea cuprind, mai ales, cerinte care solicita lucrul cu sursele istorice date. Acestea furnizeaza informatii necesare pentru stabilirea relatiei istorice de cauzalitate, dau posibilitatea formularii unui punct de vedere referitor la o tema istorica si ofera explicatii necesare sustinerii unui punct de vedere dat.

Subiectul al III-lea format dintr-un eseu structurat are o serie de repere necesare pentru prezentarea unui proces istoric. In cadrul acestui subiect se puncteaza si utilizarea limbajului istoric adecvat, evidentierea relatiei cauza-efect, sustinerea unui punct de vedere cu argumente istorice, reprezentat de pertinenta argumentarii elaborate prin utilizarea unui fapt istoric relevant, respectiv a conectorilor care exprima cauzalitatea si concluzia,precum si respectarea succesiunii cronologice/logice a faptelor istorice.

Pentru a afla baremele de corectate la probele scrise matematica si istorie din cadrul Bacalaureatului 2012, conform edu.ro, stai alaturi de national.ro, modul in care au fost notate subiectele urmand a fi publicate in jurul orei 15.00.

author avatar
Ionut Zgimbau
4.397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger