AcasăNewsBACALAUREAT 2012: Afla BAREMELE DE CORECTARE LA ROMANA, proba scrisa de luni,...

BACALAUREAT 2012: Afla BAREMELE DE CORECTARE LA ROMANA, proba scrisa de luni, 2 iulie!

(foto: cocei.ro)

BACALAUREAT 2012, proba la limba si literatura romana: BAREMELE DE CORECTARE. Luni, la primul ement scris din cadrul BAC 2012, a fost extrasa varianta numar 4, din cele 10 posibile. Elevii au avut de analizat un fragment din “Craii de curte veche” a lui Mateiu Caragiale, de redactat un text argumentativ pornind de la afirmatia lui Lucian Blaga si de redactat un eseu in care sa prezinte “tema si viziunea despre lume” intr-un text poetic studiat, apartinand poetului Mihai Eminescu.

(foto: cocei.ro)

 

Ca in fiecare an vom fi primii care va vom informa privind notele obtinute la Bacalaureat 2012.Intra pe contul de Facebook al Ziarului National , da LIKE si vei primi toate informatiile despre BACALAUREAT 2012 in timp util!

Luni, 2 iulie, a avut loc prima proba scrisa din cadrul BACALAUREATULUI 2012, elevii urmand sa primeasca primele note care vor conta in cazul admiterii la facultate. La ora 9.00, acestia au primit subiectul cu numarul 4, din cele 10 posibile, absolventii de liceu avand de rezolvat trei subiecte, notate cu cate 30 de puncte fiecare.

In cazul primului subiect de la proba de limba si literatura romana, din cadrul BACALAUREATULUI, 2012 elevii au avut de analizat un fragment la prima vedere din „Craii de curte noua”a lui Mateiu Caragiale, urmand a identifica tipul de perspectiva narativa, doua motive literare gasite in fragmentul respectiv si ilustrarea a doua trasaturi ale genului epic. Totodata elevii au avut de comentat, in maximum 100 de cuvinte, o secventa de text, pentru fiecare dintre cerintele textului urmand a primi, in cazul in care le-au notat corect, intre 2 si 4 puncte.

In cazul subiectului doi de la proba de limba si literatura romana din cadrul BACALAUREATULUI 2012, elevii au avut de redactat un text argumentativ, de maximum 300 de cuvinte, despre “calitatile umane”, pornind de la afirmatia lui Lucian Blaga – “Nu e de ajuns sa ai mari calitati umane, trebuie sa stii cum sa le folosesti cu rost”, respectnd anumite cerinte. Acestia au primit 8 puncte daca au respectat structura discursului argumentativ, 16 puncte daca au avut un continut adecvat argumentarii pe o tema data si 6 puncte daca au respectat normele limbii literare.

Elevii au primit 30 de puncte si in cazul in care, la subiectul 3 de la proba de limba si literatura romana din cadrul BACALAUREATULUI 2012, au redactat corect un eseu de doua-trei pagini, in care sa prezinte “tema si viziunea despre lume” intr-un text poetic studiat, apartinand poetului Mihai Eminescu.

Conform baremului afisat pe foaia de examen, elevii au primit 16 puncte pentru continutul eseului si 14 puncte pentru redactarea eseului.

Pentru a afla baremul de corectate oficial, conform edu.ro, stai alaturi de national.ro, modul in care au fost notate cele trei subiecte urmand a fi publicate in jurul orei 15.00.

author avatar
Ionut Zgimbau
5.500 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger