AcasăNewsBacalaureat 2011 la Limba romana: basm, meteoriti, tablou din natura

Bacalaureat 2011 la Limba romana: basm, meteoriti, tablou din natura

Subiectul de la Limba si literatura romana, prima proba a evaluarii nationale, a vizat realizarea unei compuneri in care sa se argumenteze ca „Rodul tainic” a lui Ion Slavici este basm. S-a cerut apoi explicarea caracteristicilor unor meteoriti. In final, candidatii au trebuit sa faca descrierea unui tablou impresionant din natura.

Primul subiect notat cu 42 de puncte viza analiza de vocabular a unui fragment din basmulRodul tainic” a lui Ion Slavici. Totodata, elevii au avut de realizat o compunere de 10-15 randuri in care sa argumenteze de ce „Rodul tainic” apartine genului literar basm.

Al doilea subiect era un text non-literar apartinand autorului Tudor Opris „Enciclopedia lumii vii”, la care elevii aveau de raspuns unor intrebari de genul: „dimensinea posibila a meteoritilor; locul in care s-au format; scopul examinarii directe a acestora”. Totodata, elevii au avut de realizat o compunere de 10-15 randuri in care sa descrie un tablou impresionant din natura (real sau imaginar).

Subiectele vor fi postate pe site-ul MECTS, luni, la ora 15.00, a anuntat directorul general Liliana Preoteasa. Pana atunci copiii si parintii isi fac propriile evaluari, majoritatea celor chestionati sustinand ca subiectele au fost usoare si ca vor lua minimum 8 la aceasta proba.

 

4.998 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hello, treziti-va!! ce bacalaureat….Este evaluare natoinala pentru elevii din clasele a VIII a. Bacul se da la terminarea cl.XII. M.B. n-ai trecut prin asa ceva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger