AcasăNewsBacalaureat 2011 – Rusaliile schimba data probei D

Bacalaureat 2011 – Rusaliile schimba data probei D

Examen de titularizare 2011

Conform programarii initiale a Ministerului Educatiei, proba D, de competente digitale, din cadrul examenului de Bacalaureat 2011, trebuia sa se dea pe 13 iunie. Dar joi 2 iunie, de Inaltarea Domnului, sefii din minister au avut o revelatie divina: ca pe 13 este a doua zi dupa Rusalii.

Cum in Codul Muncii, prima si a doua zi de Rusalii sunt sarbatori legale, Ministerul Educatiei a anuntat joi printr-un comunicat de presa ca proba D se va da cu patru zile mai devreme. „Potrivit prevederilor art. 134 din Legea privind Codul Muncii nr. 53/2003 republicata, prima si a doua zi de Rusalii (12-13 iunie 2011) sunt zile de sarbatori legale in care nu se lucreaza. In perioada premergatoare examenului de Bacalaureat 2011, directiile de specialitate ale Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului au purtat un dialog constant cu comisiile judetene de bacalaureat. In urma discutiilor, directiile responsabile cu organizarea si desfasurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa se desfasoare in data de vineri, 10 iunie 2011″, se arata in comunicat.

Ministerul Educatiei precizeaza ca, in luarea deciziei, s-a tinut cont „si de dificultatea probelor pe care absolventii de clasa a XII-a le vor sustine in data de 20 iunie – proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (intelegerea textului audiat si proba scrisa)”. Ministerul a precizat, totodata, ca perioada alocata desfasurarii probei D se mentine la 5 zile. Perioada de desfasurare a probelor examenului de Bacalaureat 2011, 6 iunie – 1 iulie 2011, nu a fost modificata.

 

297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger