AcasăNewsBAC-ul de toamna incepe luni, cu o proba SCRISA

BAC-ul de toamna incepe luni, cu o proba SCRISA

Emotiile sunt maxime pentru absolventii de liceu care se pregatesc de BAC. A doua sesiune a Bacalaureatului din acest an, cea de toamna, sta sa inceapa.

Luni dimineata, candidatii care din diferite motive nu au promovat sesiunea iunie-iulie, dar s-au inscris la cea de toamna vor reveni in salile de clasa. Premiera e ca se incepe testarea cu probele scrise si nu cu cele orale, cum se intamplase pana acum la Bacalaureat.

Sunt din 39.435 de elevi inscrisi la aceasta sesiune a Bac-ului, majoritatea din promotia 2017. Iar din cate prevede Calendarul Bacalaureatului, comunicat din directia Ministerului Educatiei, sesiunea august-septembrie a BAC-ului debuteaza  pe 21 august cu proba scrisa la limba si literatura romana, continua marti cu cea la limba si literatura materna si miercuri cu cea obligatorie a profilului. Joi, pe 24 august, absolventii claselor a XII-a din Capitala si din tara isi vor trece pe foile de examen cunostintele la proba la alegerea specializarii si profilului, aceasta fiind si ultima proba scrisa din cadrul Bacalaureatului de toamna.

Probele orale incep pe 25 august, iar primele rezultate vor fi afisate pe 1 septembrie.

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger