AcasăNewsBAC-ul de toamna 2011: Peste 4000 de elevi bucuresteni au contestat notele...

BAC-ul de toamna 2011: Peste 4000 de elevi bucuresteni au contestat notele obtinute

Nemultumiti de notele obtinute la sesiunea din toamna a examenului de vacalaureat, peste 4000 de elevi din Bucuresti au depus contestatii.  Alte cateva sute au fost depuse la inspectoratele scolare judetene din tara.  Rezultatele finale la BAC, dupa contestatii, vor fi afisate pe 7 septembrie.

„Au fost depuse aproape 4.000 de contestatii la bacalaureatul din toamna. Acestea reprezinta aproape o treime din numarul candidatilor inscrisi la aceasta sesiune”, a spus inspectorul general scolar, profesorul Cristian Alexandrescu.

Cele mai multe contestatii, la matematica

Alte cateva sute de contestatii au fost depuse la inspectoratele scolare judetene din tara. Astfel, aproape 80 de elevi din Salaj au contestat notele obtinute: „Cele mai multe contestatii – 32 – au fost depuse la disciplina matematica, 28 de candidati au contestat rezultatele de la disciplina limba romana, zece – la biologie, iar restul contestatiilor au fost la geografie, limba maghiara, fizica, chimie si istorie”, a declarat Ioan Abrudan, inspector general la ISJ Salaj, potrivit Mediafax.

Si la Sibiu au fost depuse peste 200 de contestatii, majoritatea pentru rezultatele la matematica.

La Vaslui, 313 contestatii au fost depuse si la sediul Inspectoratului Scolar Judetean in urma sustinerii celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului din acest an, adica 10 % din totalul tezelor corectate.

Potrivit inspectorului scolar adjunct Ilie Craciun, in Bihor s-au depus, in total, 546 de contestatii la notele obtinute de candidati. Ca si in celelalte judete, cele mai multe sunt la matematica – 231 , iar la limba romana – 197.

Contestatiile au fost depuse duminica, pana la ora 20.00, iar rezultatele vor fi afisate pe 7 septembrie.

Citeste si:

Rezultate BAC 2011: 19,52% rata de promovare la nivel national. Vezi topul celor mai bune note!

346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger