AcasăNewsBAC diferentiat din 2013, ca astfel elevii sa intre pe piata muncii

BAC diferentiat din 2013, ca astfel elevii sa intre pe piata muncii

(foto: antena3.ro)

Examenul de BAC ar putea fi schimbat din 2013, urmand a fi diferentiat, unul national si unui profesional, in functie de doleantele absolventilor de liceu.

(foto: antena3.ro)

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, miercuri, faptul ca este posibil ca din 2013 sa fie introdus un tip nou de BAC, unul diferentiat, astfel incat si elevii care doresc sa intre pe piata muncii sa aiba posibilitatea sa promoveze examenul.

Mai exact, examenul de bac va fi impartit in doua categorii, unul national, pentru elevii care doresc sa isi continue studiile si sa se inscrie la facultate, si un altul profesional, pentru absolventii de liceu care doresc sa intre pe piata muncii.

„Diploma de bacalaureat profesional pentru cei care se orienteaza pe piata muncii. Angajatorul ii reproseaza ca nu a fost in stare sa ia nici macar o diploma de BAC, adica o finalitate liceului. Diploma le atesta competentele. Bacalauratul profesional va consta in urmatorul examen: un proiect si o proba practica si o lucrare scrisa la educatia antreprenoriala. Pentru ca disciplina aceasta o parcurg toti”, a explicat Ecaterina Andronescu, citata de realitatea.net.

Diferenta dintre cele doua tipuri de BAC, precizeaza ministrul Educatiei, il va reprezenta faptul ca doar cel national va permite continuarea studiilor, urmand ca, in cazul in care un elev care a sustinut examenul profesional sa aiba voie sa se inscrie la facultate doar dupa ce sustine si examenul national.

„Nu se schimba continutul programei, doar adaugam o forma in spijinul celor care se orienteaza pe piata muncii. Acest tip de BAC nu anuleaza dreptul de a da examenul de bacalaureat national. Probele de Competente sunt comune, adica se vor sustine atat la BAC-ul  national, cat si la cel profesional. Va intra in vigoare de anul acesta, daca legea este votata”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
533 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger