AcasăNewsBAC 2023. Subiectele și baremele pentru proba la LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ,...

BAC 2023. Subiectele și baremele pentru proba la LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, publicate oficial

sursa foto: europafm.ro

Absolvenții claselor a XII-a au susţinut luni, 26 iunie, proba scrisă la Limba și literatura română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2023.

După ce s-a încheiat această primă probă scrisă din cadrul examenului de BAC 2023, la ora 15 au fost publicate, pe site-ul Ministerului Educației, la secțiunea special dedicată Bacalaureatului, atât subiectele, cât și baremele de corectare. Astfel încât candidații care au dat proba la Limba și literatura română își pot face o idee cât mai clară cu privire la nota pe care ar putea-o obține, după rezolvarea subiectelor.

Așadar, au fost publicate subiectele și baremele pentru proba la LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ din cadrul examenului național de bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie.

Subiectele și baremele sunt disponibile pe site-ul Ministerului, AICI

Calendarul probelor scrise

Conform calendarului anunțat de Ministerul Educației, după ce luni a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română, urmează ca, marți, 27 iunie, elevii înscriși la această sesiune a BAC-ului să susțină proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie).

Miercuri, 28 iunie, este programată proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie).

Joi, 29 iunie: Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

Din câte a anunțat Ministerul Educației, s-au înscris pentru susținerea acestor probe în prima sesiune peste 130.500 de candidați (dintre aceștia, peste 16.000 de candidați provin din promoțiile anterioare).

Cât timp au la dispoziție elevii pentru rezolvarea subiectelor

Fiecare probă începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.
Afișarea rezultatelor inițiale de la BAC 2023 – în centrele de examen și online – va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. După intervalul destinat soluționării contestațiilor, urmează comunicarea rezultatelor finale.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie, atât în centrele de examen, cât și online.

author avatar
Andrei Coman
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger