AcasăNewsBAC 2023. Rezultatele finale la a doua sesiune a Bacalaureatului, publicate marți

BAC 2023. Rezultatele finale la a doua sesiune a Bacalaureatului, publicate marți

sursa foto: europafm.ro

Rezultatele finale la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2023 vor fi afișate marţi, 29 august.

Elevii care au susținut Bacalaureatul „de toamnă” în acest an și, după afișarea primelor rezultate, au fost nemulțumiți de note și au făcut contestații vor afla, marți, rezultatele finale la a doua sesiune a BAC 2023. Acestea vor fi afișate atât pe bacalaureat.edu.ro, cât şi la avizierele centrelor de examen.

Primele rezultate la sesiunea august 2023 a examenului naţional de Bacalaureat au fost publicate vineri, 25 august. A urmat apoi un interval destinat depunerii și soluționării contestațiilor.

Cât a fost rata de promovare înainte de contestații

„Rata cumulată de promovare (rezultate inițiale – toate promoțiile) este 29,8%.

Rata de promovare pentru promoția anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoțiile anterioare.

Astfel, din totalul candidaților promovați (8.504), 6.108 candidaţi aparțin promoţiei 2023, iar 2.396 de candidaţi fac parte din promoţiile anterioare”, a transmis Ministerul Educației, în 25 august, într-un comunicat.

Conform sursei citate, la probele scrise au fost prezenți 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de candidaţi – a mai anunțat Ministerul Educației, cu precizarea că aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni.

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6 (șase). Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger