AcasăNewsBAC 2023. Începe sesiunea specială a examenului de Bacalaureat

BAC 2023. Începe sesiunea specială a examenului de Bacalaureat

sursa foto: europafm.ro

La începutul acestei săptămâni se dă startul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat 2023. Această sesiune specială a „examenului maturității”, pentru olimpici, începe luni, 15 mai.

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale va începe luni cu proba la Limba şi literatura maternă, care va fi susţinută de elevii aparţinând minorităţilor naţionale, potrivit calendarului aprobat de ministrul Educaţiei, transmite Agerpres.

Marți este programată proba obligatorie a profilului, iar cea la alegere a profilului şi specializării – o zi mai târziu, miercuri, 17 mai.

Următoarea probă – Limba şi literatura română – va fi susţinută joi.

Când vor fi afișate primele rezultate

Vineri va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar între 22 – 23 mai vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Urmează, pe 24 mai, evaluarea competenţelor digitale, iar elevilor din partea minorităţilor naţionale le vor fi evaluate pe 25 mai competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

Rezultatele la sesiunea specială a Bacalaureatului se vor afișa pe 26 mai şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile. Urmează ca rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, să fie afişate pe data de 29 mai.

author avatar
Andrei Coman
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger