AcasăNewsBAC 2023. Examenul de Bacalaureat continuă, miercuri, cu proba la alegere a...

BAC 2023. Examenul de Bacalaureat continuă, miercuri, cu proba la alegere a profilului și a specializării

sursa foto: Facebook/Ministerul Educației - România

BAC 2023 continuă. Absolvenţii de liceu înscriși la sesiunea iunie – iulie a Bacalaureatului 2023 au revenit, miercuri, în sălile de examen, pentru a susține încă o probă scrisă.

Miercuri, 28 iunie, are loc proba la alegere a profilului şi specializării. Din câte a anunțat Ministerul Educației, se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie.

Luni a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română, iar marți absolvenții de liceu au susținut proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie. Joi, 29 iunie, este programată proba scrisă la Limba si literatura maternă – pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale.

Fiecare probă scrisă de la BAC 2023 începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30. Candidații au la dispoziție trei ore pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor, calculate, din câte a anunțat Ministerul Educației, „din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen”.

Afișarea rezultatelor/depunerea contestațiilor

Conform calendarului oficial, afișarea rezultatelor inițiale -atât în centrele de examen, cât și online – va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

„Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, a anunțat Ministerul Educației.

Urmează un interval destinat soluționării contestațiilor. Pentru ca apoi să se afișeze rezultatele finale la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2023. Afișarea rezultatelor finale este programată să aibă loc în data de 7 iulie.

Rezultatele la BAC 2023 sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri), în conformitate cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor – GDPR.

96 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger