AcasăNewsBAC 2023. Bacalaureatul continuă. Marți - proba scrisă obligatorie a profilului

BAC 2023. Bacalaureatul continuă. Marți – proba scrisă obligatorie a profilului

sursa foto: vrancea24.ro

Candidații înscriși la sesiunea iunie – iulie 2023 a Bacalaureatului revin, marți, în sălile de examen, pentru a da a doua probă scrisă din cadrul BAC-ului.

Bacalaureatul 2023 continuă, așadar, în 27 iunie, cu proba obligatorie a profilului. Astfel, elevii care au terminat clasa a XII-a vor da examen, în funcţie de profilul studiat, la Matematică și Istorie.

Prima proba scrisă de la BAC 2023, cea la Limba și literatura română, a avut loc luni, 26 iunie. „La proba scrisă de Limba și literatura română – proba E.a) – din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2023), desfășurată astăzi, 26 iunie, s-a înregistrat o rată de participare de 97,6% (118.384 de candidați prezenți dintr-un total de 121.257 de candidați înscriși – toate promoțiile – pentru susținerea acestei probe).

Nu s-au prezentat 2.845 de de candidați, iar 28 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, a anunțat Ministerul Educației.

Examenul de Bacalaureat va continua apoi, după următorul calendar:

– miercuri, 28 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie).

– joi, 29 iunie, proba la Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

Cât timp au la dispoziție candidații pentru rezolvarea subiectelor

Din câte a mai anunțat Ministerul Educației, probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis, în baza unui act de identitate valid, până la ora 8:30.

Pentru redactarea unei lucrări scrise/rezolvarea subiectelor sunt prevăzute trei ore, calculate din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. „Beneficiază de prelungire (cel mult două ore) candidații cărora li s-a aprobat solicitarea în acest sens de către comisiile județene, conform Procedurii de asigurare a condițiilor privind egalizarea șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare”, a precizat Ministerul Educației.

Primele rezultate vor fi anunțate pe 3 iulie

De asemenea, s-a anunțat oficial că afișarea rezultatelor inițiale la BAC 2023 – în centrele de examen și online – va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). „Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, a transmis Ministerul Educației.

După intervalul destinat soluționării contestațiilor vor fi anunțate rezultatele finale ale primei sesiuni a Bacalaureatului din acest an. Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie – atât în centrele de examen, cât și online.

Rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger