AcasăNewsBAC 2021. Încep înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului

BAC 2021. Încep înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului

BAC 2021. Încep înscrierile pentru prima sesiune a Bacalaureatului (sursa foto: psnews.ro)

Începând cu prima zi a acestei săptămâni, respectiv luni, 31 mai, absolvenții de liceu se pot înscrie pentru prima sesiune a Bacalaureatului 2021.

Conform calendarului postat pe site-ul Ministerului Educației (VEZI AICI), înscrierea candidaților la prima sesiune de examen se poate face în intervalul 31 mai – 4 iunie 2021. Această dată ultim menționată, respectiv 4 iunie 2021, este cea stabilită pentru încheierea cursurilor pentru elevii din clasa a XII-a și a XIII-a.

Potrivit aceluiași calendar, prima probă scrisă din cadrul sesiunii de vară a ”Examenului maturității”, cum mai este cunoscut Bacalaureatul, este programată pentru 28 iunie 2021. Dată la care absolvenții de liceu vor da proba scrisă la limba și literatura română.

VEZI AICI ce documente trebuie completate în cadrul procedurii de înscriere la BAC 2021

Decizie în privința probelor de evaluare a competenţelor lingvistice și digitale

E important de avut în vedere faptul că miercuri, 19 mai, în ședința de Guvern s-a adoptat un proiect de Ordonanță de Urgență inițiat de Ministerul Educației ce vizează probele de evaluare a competențelor.

La acel moment, reprezentanții Ministerului condus de către Sorin Cîmpeanu anunțaseră, între altele, următoarele aspecte, prin intermediul unui comunicat: ”Măsurile adoptate vizează interesul elevilor, având în vedere organizarea examenului de bacalaureat în condiții excepționale, conforme cu normele de protecție sanitară aplicabile în perioada de alertă, în anul şcolar 2020-2021.

Astfel, la examenul național de bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competențelor, respectiv:

proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale;
proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal;
proba de evaluare a competenţelor digitale.

Ministerul Educației va emite ordinul de punere în aplicare a acestei măsuri – prin aprobarea unei metodologii – în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgenţă aprobate astăzi.”

A doua sesiune, în toamnă

Primele rezultate la probele scrise ale primei sesiuni din cadrul BAC 2021 se vor afișa pe 5 iulie, urmând perioada de depunere și soluționare a contestațiilor și afișarea rezultatelor finale, pe 9 iulie 2021.

De asemenea, va fi organizată și o a doua sesiunea a Bacalaureatului, în toamnă, mai exact sesiunea august – septembrie 2021, pentru care înscrierile vor avea loc în intervalul 19 – 26 iulie 2021, conform Ministerului Educației”.

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, este programată pentru 16 august 2021.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger