AcasăNewsBAC 2019| MATEMATICĂ și ISTORIE. A început proba obligatorie a profilului

BAC 2019| MATEMATICĂ și ISTORIE. A început proba obligatorie a profilului

Absolvenții de liceu susțin astăzi o nouă probă scrisă la Bacalaureat 2019, proba obligatorie a profilului – matematică sau istorie.

Sursa foto Twitter

Probele scrise ale examenului naţional, sesiunea iunie-iulie, au început luni cu examenul la Limba şi literatura română.

1 iulie: Proba scrisă la Limba şi literatura română;

2 iulie: Limba şi literatura maternă;

3 iulie: Proba obligatorie a profilului – se desfăşoară miercuri;

4 iulie: Proba scrisă, şi ultima din această sesiune a BAC 2019, cea la alegere a profilului şi specializării.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger