AcasăNewsBAC 2018. Probele scrise au inceput cu cea la romana

BAC 2018. Probele scrise au inceput cu cea la romana

Se anunta o saptamana de foc pentru candidatii care dau Bacalaureatul.

Absolventii de liceu din actuala promotie, dar si din cele anterioare dau piept, de luni incepand, cu emotiile probelor scrise ale „examenului de maturitate”, sesiunea de vara.

Bacalaureatul scris a inceput, ca in toti anii, cu proba la limba si literatura romana. Urmeaza proba scrisa a la limba si literatura materna, pe care o vor da doar absolventii apartinand minoritatilor nationale, BAC-ul din 2018 va continua, pe 27 iunie, cu proba scrisa obligatorie a profilului, pentru ca apoi fostii liceeni sa dea, pe 28 iunie, proba la alegere a profilului si specializarii.

Elevii au la dispozitie trei ore pentru a rezolva subiectele si e important de stiut faptul ca trebuie sa obtina minimum nota cinci la fiecare dintre probe, dar o medie de peste 6 la probele scrise, pentru a fi declarati promovati. Candidatii nu vor avea voie in sali cu carti si caiete, nici cu telefoane mobile sau casti.

Dupa ce se vor corecta lucrarile la Bacalaureat 2018, la sesiunea din iunie-iulie, primele rezultate vor fi afisate pe 4 iulie.

sursa foto: Facebook/Ministerul Educatiei Nationale

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger