AcasăNewsBAC 2016. Luni incep probele scrise. Primul test, cel la romana

BAC 2016. Luni incep probele scrise. Primul test, cel la romana

(foto: verticalnews.ro)

BAC-ul 2016 – inceput pe 13 iunie, cu probele orale- continua, de aceasta data cu pribele scrise. Iar primul test pe care il vor avea de dat cei peste 137.000 de candidati care s-au inscris pentru a sustine probele din cadrul sesiunii de vara a Bacalaureatului din acest an este cel la limba si literatura romana.

Candidatii inca mai au timp sa se pregateasca pentru proba la romana (foto: verticalnews.ro)

Examenul la romana din cadrul Bacalaureautlui de vara din 2016 se va da in prima zi a saptamanii urmatoare. Pentru ca apoi absolventii de liceu apartinand minoritatilor nationale sa intre in sali si marti, spre a sustine proba scrisa la limba si literatura materna. Miercuri e din nou o zi de examen pentru toti candidatii inscrisi la BAC 2016. Au de dat proba obligatorie a profilului. Pentru ca pe 8 iulie sa reintre in sali pentru cea de pe urma proba din cadrul Bacalaureatului, cea 8 iulie 2016 la alegere a profilului si specializarii.

Odata ce isi vor fi trecut pe foile de examen cat au putut de bine rezolvarea subiectelor regasite in cadrul subiectelor extrase in zilele in de desfasurare a probelor, candidatii inscrisi la sesiunea de vara a Bacalaureatului 2016 vor mai avea de depasit un rand de emotii. De aceasta data cele inerente aflarii notelor. Primele rezultate vor fi afisate pe 12 iulie, pana la ora 16, urmand ca in aceeasi zi, insa – mare atentie!- doar in intervalul orar 16-20, sa poata fi depuse contestatiile de catre cei nemultumiti de situatia constatata la avizier. Urmeaza apoi o perioada in care se vor analiza si solutiona aceste contestatii, cea intre 13 si 15 iulie, pentru ca sambata viitoare, pe 16 iulie, sa fie facute publice rezultatele finale din cadrul BAC-ului 2016.

author avatar
Cristina Stefan
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger