AcasăNewsBAC 2016. Cum arata procentul de promovabilitate dupa afisarea primelor rezultate

BAC 2016. Cum arata procentul de promovabilitate dupa afisarea primelor rezultate

Dupa afisarea notelor inainte de contestatii, s-a aflat si rata de promovabilitate la sesiunea de vara a Bacalaureatului 2016. Procentul se apropie de cel de anul trecut, fiind cu foarte putin mai mare.

Asadar, daca la sesiunea din 2015 a bacalaureatului, procentul de promovabilitate dupa prima afisare a rezultatelor la BAC era de 66, 4%, de aceasta data procentul e de 66,7. E important de precizat faptul ca, pentru ca absolventii de liceu sa fie declarati promovati, pe langa faptul ca sunt obligati sa sustina probele orale, elevii trebuie sa obtina minimum nota 5 la fiecare proba scrisa, iar media generala e musai sa fie de cel putin 6.

Cat priveste afisarea rezultatelor la BAC 2016, notele au fost deja publicate pe site-ul Ministerului Educatiei, edu.ro, si pot fi consultate AICI, dar si la avizierele centrelor de examen. Pentru ca, in decursul zilei de marti, in intervalul orar 16-20, elevii care, din diverse motive, nu sunt multumiti de rezultatele obtinute la prima sesiune a Bacalaureatului 2016 sa poata face contestatii. Abia pe 16 iulie se vor sti rezultatele finale ale sesiunii iunie- iulie din cadrul BAC-ului din acest an.

sursa foto: a1.ro

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger