AcasăNewsBAC 2016. Cele mai multe contestatii au fost depuse in Capitala

BAC 2016. Cele mai multe contestatii au fost depuse in Capitala

Din câte a anunțat Ministerul Educației încă de luni, in București rata de promovare a fost de 72,84%, Capitala fiind printre zonele fruntașe ale țării la acest capitol.

Peste cinci mii de contestatii au fost inregistrate, deunazi, doar in Bucuresti, dupa o prima afisare a rezultatelor la Bacalaureat 2016.

In total au fost depuse 44. 399 de contestatii dupa anuntarea primelor note obtinute de catre candidatii care au dat probele scrise in cadrul sesiunii de vara a BAC-ului din acest an, cu aproape sase mii mai putin comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, din cate arata datele facute publice, miercuri, din directia Ministerului Educatiei.

La nivel de cifre, lucrurile arata astfel: cele mai multe contestatii vin din directia Capitalei- 5.279 (unde rata de promovabilitate anuntata pe 12 iulie a fost de 68, 5%), mai mult decat dublu fata de cele doua judete clasate pe locurile 2 si 3 intr-un „top” la acest capitol, respectiv Iasi si Arges, cu 2.123 si, respectiv, 1.732. La polul opus, din cate regasim in acelasi comunicat, cele mai putine contestatii au fost depuse in judetul Ilfov, 377, cu mentiunea ca acolo rata de promovare, dupa afisarea primelor rezultate, este de 34,15%. Cele mai multe sesizari privind recorectarea lucrarilor sunt in cazul tezelor la limba si literatura romana – peste 18.400.

Va amintim faptul ca dupa ce vor fi analizate aceste cereri, rezultatele finale ale Bacalauretului 2016 vor fi afisate – la avizierele centrelor de examen, dar si pe site-ul Ministerului Educatiei- in cursul zilei de 16 iulie.

sursa foto: maramedia.ro

author avatar
Cristina Stefan
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger