AcasăNewsBAC 2015 - toamna: Zeci de elevi au fost eliminati din examen,...

BAC 2015 – toamna: Zeci de elevi au fost eliminati din examen, la proba scrisa la romana

(foto: verticalnews.ro)

Prima proba scrisa din cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureatului 2015 -cea la romana- nu a fost lipsita de surprize neplacute.

(foto: verticalnews.ro)

Astfel, din datele facute publice de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, nu mai putin de 23.737 de absolventi ai claselor a XII-a de pe intreg teritoriul tarii s-au prezentat, luni, pentru a sustine cea dintai proba scrisa din cadrul celei de-a doua sesiuni a BAC-ului din acest an. Insa 67 dintre ei eu parasit mai devreme de timpul limita acordat elevilor pentru rezolvarea subiectelor, respectiv inainte de scurgerea celor trei ore de examen.

Totul dupa ce au fost prinsi incercand sa fraudeze examenul. Cei mai multi candidati eliminati din examen din acest motiv s-au numarat in judetul Bihor, unde au fost inregistrate noua astfel de cazuri.

Sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului 2015 continua, insa, marti, cu examenul scris la limba materna, pe care il au de sustinut doar elevii apartinand minoritatilor nationale, iar miercuri cu proba obligatorie a profilului si specializarii absolvite. Examenele scrise se incheie, vineri, 28 august, cu ultimul test din seria celor scrise- proba la alegere a profilului.

Urmeaza apoi afisarea rezultatelor. Pe 1 septembrie vor fi anuntate primele note, urmand ca, dupa solutionarea contestatiilor sa fie facute publice rezultatele finale ale sesiunii de toamna a Bacalaureatului din acest an.

author avatar
Cristina Stefan
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger