AcasăNewsBAC 2015. Luni incepe sesiunea de vara a Bacalaureatului! Peste 168.000 de...

BAC 2015. Luni incepe sesiunea de vara a Bacalaureatului! Peste 168.000 de elevi inscrisi

Absolventii de liceu numara deja orele pana la ziua de luni, cand incepe prima sesiune a Bacalaureatului din acest an. Pentru cea dintai sesiune a examenului de maturitate s-au inscris 168.945 de candidati, numarul acestora fiind mai mare cu aproximativ 7.000 fata de anul 2014.

Cei mai multi dintre elevii care se pregatesc sa dea probele BAC-ului 2015, la sesiunea iunie-iulie, au terminat in acest an cursurile, insa sunt circa 25.000 de mii si din seriile care au iesit de pe bancile liceului in cadrul seriilor anterioare, dupa cum arata cifrele date publicitatii de catre reprezentantii Ministerului Educatiei.

Indiferent ca au terminat 12 clase de curand, ori anii trecuti, pe liceeni ii asteapta, de luni incepand, emotiile probei proba orale, cea dintai a sesiunii de vara a Bacalaureatului 2015 care, pe care o vor sustine la limba si literatura romana si care se va desfasura pe durata a trei zile (8-10 iunie), in asa fel incat toti candidatii, in functie de ordinea alfabetica a numelor lor de familie, sa treaca prin fata comisiei de examinare, care le va evalua cunostintele la aceasta proba A.

Urmeaza apoi, in cadrul sesiunii iunie-iulie a BAC-ului din 2015, proba B, care se adreseaza doar absolventilor apartinand minoritatilor nationale. Acestia din urma vor sustine, in intervalul 10-12 iunie, proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna. Ulterior, tuturor absolventilor le vor fi testate, de luni si pana joi, mai precis in perioada 15-19 iunie, competentele digitale, in cadrul probei D, menita sa afle cat de mult se pricep liceenii sa lucreze la un computer. Ultima dintre probele orale este cea de evaluare a competentelor lingvistice într-o limbă de circulatie internatională (proba C), care va avea loc in intervalul 22- 26 iunie.

Odata probele orale incheiate, in cadrul BAC-ului din acest an se va trece la evaluarea scrisa. Absolventii inscrisi la sesiunea de vara a Bacalaureatului vor intra in salile de examen luni, pe 29 iunie, pentru a scrie pe foile de examen rezolvarile subiectelor pe care le vor primi la limba si literatura romana.

author avatar
Cristina Stefan
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger