AcasăNewsBAC 2015: Luni incep probele scrise. Pe 29 iunie are loc cea...

BAC 2015: Luni incep probele scrise. Pe 29 iunie are loc cea la romana

Bacalaureatul 2015, respectiv sesiunea de vara din acest an a „examenului de maturitate” destinat fostilor liceeni continua cu probele scrise, care le urmeaza celor prin intermediul carora elevilor le-au fost verificate competentele de comunicare orala, dar si competentele digitale.

Asadar, de luni incepand, avand la ei pixuri si emotiile inerente unui test atat de important din viata unui elev, candidatii inscrisi la sesiunea iunie- iulie a Bacalaureatului 2015 vor intra in salile de exemen, pentru a da proba scrisa la limba si literatura romana, prima din seria examenelor scrise de la BAC.

Examenul va incepe din momentul in care in salile de examen vor fi aduse subiectele extrase in dimineata desfasurarii probei, dupa ce varianta de subiecte va fi trasa la sorti, iar proba se va desfasura pe durata a trei ore, timp in care absolventii claselor a XII-a din Capitala si din restul judetelor tarii se vor stradui, cu siguranta, sa se concentreze pentru a rezolva cat mai corect cerintele, in speranta ca vor lua o nota cat mai mare.

Din datele anuntate de catre oficialii Ministerului Educatiei, la proba A, respectiv la examenul de limba si literatura oral, din cei peste 142.000 de elevi evaluati, peste 98.000 au obtinut certificatul de „utilizator experimentat”, procentul fiind usor mai mare decat cel inregistrat anul trecut.

Din datele anuntate in Calendarul examenului de BAC din 2015 rezulta faptul ca urmatoarea proba scrisa va avea loc pe 30 iunie, fiind vorba despre proba scrisa la limba si literatura materna, proba destinata exclusiv absolventilor apartinand minoritatilor nationale, pentru ca pe 1 iulie toti elevii sa revina in salile de examen, pentru a da proba obligatorie a profilului. Doua zile mai tarziu, pe 3 iulie, candidatii inscrisi la sesiunea de vara a Bacalaureatului din acest an vor da piept cu proba la alegere a profilului si specializarii, ultimul test scris din cadrul BAC-ULUI 205, sesiunea iunie-iulie.

Va mai spunem ca pe 6 iulie urmeaza sa fie afisate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat din 2015, cele de dinaintea contestatiilor, pentru ca pe 10 iulie sa fie anuntate cele finale.

sursa foto: actualmm.ro

author avatar
Cristina Stefan
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger