AcasăNewsBAC 2014: Promovabilitate ZERO la matematica, la simularea la BAC, in trei...

BAC 2014: Promovabilitate ZERO la matematica, la simularea la BAC, in trei licee din Galati!

BACALAUREAT 2014. La clasa a XI-a, patru unitati de invatamant din Galati au promovabilitate zero la matematica, in timp ce la clasa a XII-a, trei unitati sunt in aceeasi situatie. In alte sapte licee procentul de promovare nu trece de 10%.

Matematica este in continuare obiectul la care candidatii la bacalaureat prezinta cele mai mari lacune, dupa cum se vede si din rezultatele recentei simulari la examenul de bacalaureat, scrie viata-libera.ro.

Potrivit statisticilor ISJ, mai multe licee au fost in situatia in care nici macar un elev nu a promovat la matematica. La Liceul din Tg. Bujor si la cel din Ivesti, niciun elev de clasa a XI-a nu a reusit sa ia macar o nota de trecere, adica un cinci, la simulare. Acelasi lucru s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Sf. Ioan” si la Liceul Tehnologic „S. Mehedinti”, unde studiaza elevi cu nevoi speciale.

Promovabilitate zero au avut si elevii de la clasa de matematica-informatica de la Colegiul Tehnic „Radu Negru”. Putin mai bine decat ei stau elevii de la Liceul din Tudor Vladimirescu si cei de la „Saligny”, unde doua procente au reusit sa ia minim 5,00. La Liceul din Cudalbi, promovabilitatea la clasa a XI-a a fost de 3%, iar la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – de 5%.
Tot la „Simion Mehedinti” si la „Sf. Ioan” s-a inregistrat promovabilitate zero si la clasa a XII-a.

La polul opus se situeaza elevii de la „Cuza”, CNVA si „C. Negri”, unde promovabilitatea a depasit 90%.

Foto: cugetliber.ro

author avatar
Alina Costache
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger