AcasăNewsBAC 2014: Perle la limba romana. "Rolul verbelor la imperfect e sa...

BAC 2014: Perle la limba romana. „Rolul verbelor la imperfect e sa intelegem ca autorul nu scria grozav”

Odata cu primele lucrari corectate la prima proba scrisa a examenului de bacalaureat 2014, limba romana, au aparut si o serie dintre cele mai spumoase raspunsuri ale elevilor. Una dintre perlele care le-a dat fiori profesorilor este legat de rolul verbelor la imperfect.

Peste 140.000 de elevi au sustinut luni prima proba scrisa de la examenul de Bacalaureat din 2014, iar la o zi distanta, primele perle din lucrari au inceput deja sa iasa la iveala.

„Rolul verbelor la imperfect e sa intelegem ca autorul era la inceput si nu scria chiar grozav. Mai tarziu in opera artistica criticii au observat ca totul a devenit perfect, mai ales verbele”, este de parere un elev care a sustinut examenul maturitatii.

„O secventa temporala este cand omul se uita la ceas. Daca se uita la o harta era o secventa spatiala si daca punea o muzica era o secventa auditiva”,  crede un alt candidat care spera sa ia o nota de trecere la examenul de bacalaureat de anul acesta.

Si, pentru a arata ca se pricepe la limba romana, la fel de bine cum se pricepe si la sisteme de operare, un alt candidat a scris pe foaia de examen: „O expresie moderna cu cuvantul „os” este „i-os”. I vine de la internet”, facand referire la sistemul iOS al Apple, unde i-ul vine de fapt de la iPhone.

author avatar
Alina Costache
669 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger