AcasăNewsBac 2012: Colectii de perle lansate de absolventii de liceu

Bac 2012: Colectii de perle lansate de absolventii de liceu

Bacalaureatul 2012 a reprezentat un test deosebit pentru absolventii de liceu, acestia straduindu-se sa ia note mari la orice proba a examenului. Unii au reusit, altii au adus doar zambete pe chipul profesorilor prin colectiile de perle oferite.

Astazi elevii de liceu afla notele primite in urma examenelor sustinute in cadrul Bacalaureatului 2012. Ca si in anul trecut, procentul de promovabilitate este mic, majoritatea elevilor picand examenele. Problemele au aparut inca de la prima proba, elevii oferind perle la proba de limba si literatura romana.

Desi majoritatea se laudau ca vor lua note bune, Mateiu Caragiale, Lucian Blaga si Mihai Eminescu le-au dat batai de cap elevilor, reusind sa ii delecteze pe profesorii corectori cu colectii de perle.

„Luceafarul e cea mai lunga poezie romaneasca si din lume, desi nu s-a hotarat exact cate strofe are”, a notat un elev in cadrul probei scrise la limba si literatura romana a bacalaureatului 2012. „Se spune ca Maiorescu a taiat din Luceafarul pentru ca Eminescu a mai scris inca trei strofe cand deja era nebun si o strofa continea un cuvant obscen: fund”, s-a aratat pe aceeasi linie un alt elev ce a dat proba la romana.

Unii elevi au comentat si pe baza poeziei „Floare albastra”, scriind „Ce poate fi mai frumos ca o floare albastra? Asa i-a venit poetului ideea sa scrie despre iubirea lui cu o floare care nu creste pe toate drumurile” ori „In Floare albastra ne descrie iubirea unei flori albastre cu o fiinta care vine de la pol, din tinuturi reci si intunecoase”.

Au fost insa si elvi care, dornici sa ia note mari la proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului 2012, au lasat si mesaje dedicate profesorilor, de genul „Am scris doua pagini despre Floare Albastra si mai scriu inca una despre Luceafarul, ca sa fie trei in total”.

Dornici sa ia note mari la subiectul al treilea la proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul bacalaureatului 2012, elevii au scris de zor, analizand poezia „Luceafarul” in fel si chip. „In Luceafarul, sunt prezente doua planuri: terestru si extraterestru”, a scris un elev. „Luceafarul are la baza Scrisoarea trimisa de Mircea cel Batran catre tarul turc prin care ii cere inapoierea tarii romanesti care a castigat dupa victoria de la Cozia”, a reprezentat ideea unui alt absolvent de liceu.

Nici gramatica, conform sfatulparintilor.ro, nu a fost usoara pentru absolventii de liceu ce au sustinut proba scrisa la limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului 2012, aceasta dandu-le batai de cap elevilor.

„Cratima uneori aproprie si alteori departeaza”, „Cratima erodeaza o vocala” si „Sper ca va (sic!) placut. Cred ca o sa mai vin si la anul”, au fost doar cateva dintre perlele elvilor de liceu.

author avatar
Ionut Zgimbau
1.525 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger