AcasăNewsBAC 2011: Diriginta i-a trimis raspunsurile la mate prin sms

BAC 2011: Diriginta i-a trimis raspunsurile la mate prin sms

Cadrul didactic suspectat ca a trimis sms-uri cu raspunsuri unui elev din Nasaud care sustinea examenul de bacalaureat este cercetat penal pentru infractiuni asimilate faptelor de coruptie, dosarul fiind declinat de politisti Parchetului Tribunalului Bistrita-Nasaud.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, Antonela Gorgan, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, ca in urma cercetarilor facute de politisti a reiesit ca elevul din Nasaud a primit sms-uri cu raspunsuri la proba de matematica de la Camelia B. (29 de ani).

Potrivit sursei citate, femeia este acuzata ca a incalcat prevederile Legii 78/2000 care stipuleaza, la articolul 12, litera b, ca este infractiune „folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”, pedeapsa in acest caz fiind inchisoarea de la unu la cinci ani.

Politia nu are competenta sa cerceteze fapte de coruptie, asa incat am declinat dosarul penal intocmit pe numele cadrului didactic procurorilor Parchetului Tribunalului Bistrita-Nasaud”, a spus Antonela Gorgan.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Bistrita-Nasaud, femeia este profesor de economie la Grupul Scolar Economic Nasaud si era chiar diriginta elevului caruia i-a trimis raspunsuri prin sms.

Un elev care a sustinut, in 29 iunie, proba de bacalaureat la matematica la Colegiul National „George Cosbuc” din Nasaud a fost eliminat din examen deoarece primea sms-uri cu raspunsuri pe telefonul mobil.

Inspectorul general-adjunct Mircea Romocea de la ISJ Bistrita-Nasaud declara, atunci, ca ISJ are indicii ca elevul primea raspunsurile de la un cadru didactic, motiv pentru care urma sa constituie o comisie de ancheta in acest caz.

Ulterior, el spunea ca institutia a ajuns la concluzia ca nu este de competenta sa sa faca ancheta in acest caz, respectiv sa verifice lista apelurilor din telefonul mobil, adaugand ca ISJ va sesiza Politia.

Inainte de contestatii, promovabilitatea la bacalaureat in Bistrita-Nasaud a fost de 41,92 la suta.

 

409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger